1. Scotch. Aceasta bautura provine, prin definitie, dintr-un singur loc si anume Scotia.
2. Sean Connery. Poate cel mai cunoscut actor scotian de la Hollywood, Sean Connery a afirmat clar ca este in favoarea independentei scotiene si sustine "valorile democratice centrale pentru care poporul Scotiei le pazeste cel mai bine".
3. Susan Boyle. Cantareata scotiana care a creat senzatie la concursul "Britain's Got Talent" considera ca scotienii "vor putea sa isi pastreze identitatea si in cadrul Marii Britanii".
4. Castelul din Edinburgh. Britanicii nu vor mai putea introduce Castelul din Edinburgh, o faimoasa atractie turistica, pe lista cu cele mai impresionante locuri de vazut de pe teritoriul sau, daca Scotia devine independenta.
5. Haggis. Este un fel de mancare traditional scotian din stomac umplut cu organe de oaie.
6. Gerard Butler. Un alt actor scotian faimos, Gerard Butler nu este prea sigur in legatura cu independenta Scotiei. "Eram total proindependenta (...) dar acum sentimentul meu este ca ar trebui sa ne strangem laolalta mai degraba decat sa ne separam", a declarat el in mai.
7. Robert Burns. Scriitor scotian faimos care a scris poemul "Auld Lang Syne", cantat in lumea intreaga de Anul Nou.
8. Monstrul din Loch Ness. Misterioasa creatura vine din Scotia si unele persoane s-au intrebat daca monstrul si-a facut aparitia pentru a-si exprima opinia cu privire la independenta.