22 Septembrie 2014

Atac la Casa Alba: un barbat a patruns in interiorul sediului exact dupa plecarea lui Barack Obama



Incidentul de securitate de la sediul presedintiei americane a fost provocat de un barbat neinarmat care a reusit sa patrunda in curtea si in interiorul Casei Albe, la doar cateva minute dupa plecarea presedintelui Barack Obama.

Omar Gonzales, in varsta de 42 de ani, a sarit gardul si a patruns in curtea Casei Albe, dupa care a intrat in cladirea Presedintiei SUA prin zona North Portico, a declarat Ed Donovan, purtatorul de cuvant al Secret Service, potrivit Mediafax.

Jurnalisti si membri ai administratiei au fost evacuati pentru scurt timp, vineri seara, de la Casa Alba, dupa ce o persoana a sarit gardul care o inconjoara, relateaza AFP. Presedintele american, Barack Obama, nu se afla la Casa Alba in momentul evacuarii. El urcase cu cateva minute mai devreme la bordul unui elicopter prezidential al Marine One pentru a se deplasa la Camp David, unde va petrece weekendul in familie. Jurnalistii s-au intors in cladire dupa aproximativ o ora.

Potrivit unui agent al Secret Service, citat de presa americana, operatiunea de evacuare a fost lansata dupa ce o persoana a sarit gardul care inconjoara gradina Casei Albe. Omar Gonzalez, domiciliat in Copperas Cove (Texas), a fost retinut si transportat la Spitalul GW pentru o evaluare medicala. Barbatul va fi inculpat pentru patrundere ilegala in complexul prezidential.

Se intampla frecvent ca persoane sa sara gardul pentru a patrunde in curtea Casei Albe, dar au fost foarte rare cazurile cand intrusii ajung in interioriul sediului Presedintiei SUA. "Locul in care a ajuns intrusul este inacceptabil", a admis un oficial din cadrul Secret Service.



Citeste si