Japonia sustine lupta impotriva Statului Islamic, care reprezinta o importanta amenintare pentru securitatea nationala.

Japonia sustine lupta contra gruparii Stat Islamic (SI), care reprezinta o "importanta amenintare pentru securitatea internationala", a declarat premierul japonez Shinzo Abe, la New York, reiterand ca tara sa nu are intentia de a participa direct la actiuni militare, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

"Japonia califica activitatile SI drept o amenintare grava pentru securitatea internationala", a declarat Abe. "Trebuie sa prevenim extremismul si sa raspundem rapid crizelor umanitare dn regiune", a adaugat premierul japonez. El a subliniat ca Tokyo sustine "lupta comunitatii internationale impotriva terorismului". "Japonia va sprijini in masura posibilitatilor (lupta contra gruparii Stat Islamic), oferind mijloace non-militare", a afirmat Abe.

Statele Unite au anuntat ca peste 40 de tari vor participa, intr-un fel sau altul, la coalitia impotriva jihadistilor din cadrul gruparii Statul Islamic. Grupul terorist sunnit Stat Islamic (SI) ocupa vaste regiuni din nord-vestul Irakului si din sud-estul Siriei, unde a proclamat un "califat islamic". Organizatia terorista a executat prin decapitare doi cetateni americani, un britanic si un francez.

Citeste si:
Siria: 800 de rude ale membrilor SI au evadat din tabara de refugiati
Kurzii anunta ca 800 de rude...

Sursa foto: Shutterstock.com/Jihad

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
FOTO Hagibis a facut prapad in Japonia. Case daramate si diguri rupte