29 Septembrie 2014

BERD ar putea acorda un imprumut de 30 mil. euro pentru Raiffeisen Leasing



Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) analizeaza acordarea unui imprumut in valoare de 30 de milioane de euro catre Raiffeisen Leasing, destinat finantarii in leasing a companiilor mici si mijlocii.

Primul imprumut in lei acordat de BERD unei companii de leasing va imbunatati disponibilitatea finantarii pe termen lung in lei in Romania, contribuind la dezvoltarea sustenabila a pietei de leasing in moneda locala, se arata intr-un comunicat al BERD, potrivit Mediafax.

Raiffeisen Leasing face parte din Raiffeisen Group si ofera finantare leasing companiilor, populatiei si institutiilor publice, aflandu-se intre primii patru operatori de pe piata de leasing din Romania. Raiffeisen Leasing a incheiat primul semestru cu finantari noi in valoare de 48 milioane euro, in crestere cu 36% fata de aceeasi perioada a anului trecut, si a obtinut un proiect de 1,4 milioane euro.

In perioada mentionata, compania a incheiat 1.345 contracte noi, in crestere cu 40% fata de primul semestru al anului 2013. Peste 70% din finantarile Raiiffeisen Leasing au fost pentru vehicule, iar restul pentru echipamente.



Citeste si