Gruparea Stat Islamic (SI) a executat, in public, un cameraman irakian, pe fratele acestuia si alti doi civili intr-o localitate situata la nord de Bagdad, a anuntat un membru al familiei victimei, citat de AFP, scrie Mediafax.

Statul Islamic a executat, de asemenea, in nordul tarii noua persoane pe care le suspecta care ar avea legaturi cu sunniti anti-SI, potrivit unor surse din domeniul securitatii. Jihadistii l-au ucis pe Raad al-Azzawi, un cameraman in varsta de 37 de ani care lucra la postul de televiziune local Sama Salaheddine, si pe alte trei persoane la Samra.

Potrivit organizatiei Reporters sans Frontieres (RSF), acest jurnalist, tata a trei copii, a fost rapit de gruparea jihadista pe 7 septembrie. Grupul terorist sunnit Stat Islamic (SI) ocupa vaste regiuni din nord-vestul Irakului si din sud-estul Siriei, unde a proclamat un "califat islamic". Organizatia terorista a executat prin decapitare doi cetateni americani, un britanic. De asemenea, un cetatean francez a fost rapit si decapitat in Algeria de o grupare afiliata organizatiei Stat Islamic.

Un oficial kurd sirian, Gharib Hassou, avertizeaza ca grupul terorist Stat Islamic risca sa ocupe Turcia, Bulgaria si Romania daca nu va fi oprit.

Citeste si:
Grupari teroriste, inclusiv ISIS, pot crea bombe ascunse in laptopuri
Grupari teroriste pot crea...

Sursa foto: Terorist, Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Gruparea Stat Islamic a fost eliminata complet in Siria