"Devine tot mai dificil sa auzi voci care exprima puncte de vedere alternative" la cele oferite de presa occidentala, in timp ce R.Moldova a urmat exemplul Ucrainei si a restrictionat posturile de televiziune rusesti. "Nu putem privi decizia Consiliului pentru Coordonarea Transmisiei Radio si de Televiziune de a restrictiona emisia posturilor de televiziune Canal 1, NTV si Rossia-RTR decat ca pe o cenzura politica si o incalcare grava a dreptului la libertate", se arata in declaratie, potrivit Mediafax.

Afirmand ca decizia Guvernului moldovean contravine Conventiei Europene a Drepturilor Omului, "care a trasat limitele libertatii de exprimare", ministerul sustine ca "scopul real al interzicerii este reducerea cererii (din partea publicului moldovean) de informatie rusa".

In iulie, Republica Moldova a interzis emisia postului rus de televiziune Rossia-24. Ucraina a interzis, de asmenea, cateva canale rusesti de la inceputul conflictului din aceasta tara, afirmand ca posturile rusesti dezinformeaza.