Presedintele rus, Vladimir Putin, s-a adresat vineri posturilor de televiziune straine pentru a asigura ca Rusia va face "tot" posibilul pentru a garanta securitatea Jocurilor Olimpice de la Soci, care se vor deschide la 7 februarie, relateaza AFP.

In momentul in care Putin sustinea aceste declaratii, o dubla explozie s-a produs la Mahacikala, capitala Daghestanului, republica situata in Caucazul rus. "Misiunea noatra in calitate de organizatori este sa garantam securitatea participantilor si a spectatorilor acestei sarbatori sportive si vom face totul in acest sens", a declarat Putin intr-un interviu acordat la Soci mai multor posturi de televiziune rusesti si straine, din care un fragment a fost difuzat vineri.
"Daca ne vom permite sa dam dovada de slabiciune, sa ne aratam teama, vom ajuta teroristii sa isi atinga obiectivele", a declarat Putin, potrivit Mediafax.

"Comunitatea internationala, care lucreaza in toate domeniile - umanitar, politic, economic -, cred ca trebuie sa isi uneasca eforturile in lupta impotriva actelor teroriste, a uciderii persoanelor nevinovate", a adaugat Putin, al carui interviu va fi difuzat integral duminica seara. Vladimir Putin a ordonat masuri de securitate sporite in apropierea Jocurilor Olimpice, care se deschid la 7 februarie.

Rebeliunea islamista in Caucaz a promis sa faca totul pentru a impiedica organizarea acestor Jocuri Olimpice. Temerile de a vedea aceste amenintari puse in aplicare au fost intarite de doua atentate sinucigase soldate in total cu 34 de morti la 29 si 30 decembrie la Volgograd, un oras din sudul Rusiei. Acestea nu au fost revendicate pana in prezent.

Citeste si:
Rusia: o pacienta revenita din China a evadat din spital
Rusia: o pacienta revenita...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Macron: Rusia va continua sa incerce sa destabilizeze democratiile occidentale
Setari Cookie-uri