Delegatiile Ungariei si Rusiei, conduse de premierul Viktor Orban si de presedintele Vladimir Putin, au semnat o serie de acorduri marti, la Budapesta, inclusiv unul in domeniul gazelor, anunta surse citate de MTI si preluate de Mediafax.

Cele doua tari au semnat un acord privind pregatirea in Rusia a expertilor unguri in domeniul nuclear si privind deschiderea unui consulat al Ungariei in Kazan (Republica Tatarstan). De asemenea, au fost semnate acorduri privind sistemele medicale, studiile superioare si cooperarea regionala.

Potrivit MTI, cele doua delegatii au semnat si un acord in domeniul gazelor care prevede ca Ungaria sa plateasca doar cantitatile pe care le consuma. "Relatiile intre Uniunea Europeana si Rusia trebuie sa fie gestionate in mod rezonabil. Excluderea Rusiei din Europa nu este rezonabila", a declarat premierul Viktor Orban dupa intrevederea de peste doua ore pe care a avut-o cu Vladimir Putin. "Securitatea regionala nu poate fi garantata prin masuri impotriva Rusiei. Pacea si cooperarea economica in regiunea eurasiatica pot fi o solutie", a adaugat Orban, salutand Acordul de la Minsk, privind conflictul ucrainean.

Foto: kremlin.ru

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri