21 Octombrie 2014

Iaurtul, alaturi de popcorn si alune prajite in topul gustarilor preferate de americani



Iaurtul a devenit gustarea oficiala a locuitorilor New York-ului, alaturandu-se altor snacks-uri precum popcornul sau alunele prajite preferate de americani, scrie Business Insider.

New York-ul a devenit cel mai mare producator de iaurt dintre toate statele americane odata cu popularitatea in crestere a sortimentelor de iaurt grecesc. Doar cateva state americane au o gustare oficiala: alune prajite (Carolina de Sud), chips-uri tortilla si salsa (Texas) sau popcorn (Illionois).

Anul trecut in New York au fost produse 336 milioane de kilograme de iaurt, reprezentand 16% din productia totala a SUA. Cele mai importante branduri pe categoria iaurtului grecesc sunt Chobani si Fage, ambele detinand unitati de productie in New York. Producatorii de lactate din New York angajeaza aproximativ 9.500 de persoane, oferind salarii de 513 mil. dolari.

Hamdi Ulukaya, antreprenorul care a castigat anul trecut titlul titlul World Entrepreneur Of The Year acordat la Monte Carlo de catre EY, a inceput afacerea cu iaurturi grecesti Chobani prin cumpararea unei fabrici in ruina din New York pe care a transformat-o intr-un business cu multe zerouri fara insa sa caute surse externe de finantare. Compania Chobani are in prezent 3.000 de angajati si opereaza cea mai mare fabrica de iaurturi din lume, produsele sale fiind comercializate in Statele Unite, Australia si Regatul Unit al Marii Britanii.



Citeste si