Liderul nord-coreean Kim Jong-un, absent de pe scena publica timp de sase saptamani, a fost supus unei interventii chirurgicale pentru inlaturarea unui chist la glezna, au anuntat marti serviciile de informatii sud-coreene, citate de agentia Yonhap.

Serviciul national de informatii (NIS) le-a explicat deputatilor ca problema medicala a fost descoperita in mai si ca medici straini au fost adusi la Phenian pentru a efectua operatia in septembrie sau octombrie, relateaza agentia Yonhap, citata de AFP.

Yonhap citeaza deputati din cadrul opozitiei, precum si din randul majoritatii. NIS a informat de asemenea parlamentarii ca liderul nord-coreean a retrogradat aproximativ 200 de ofiteri ai armatei si ca 50 de persoane au fost executate in Coreea de Nord de la inceputul anului, potrivit Mediafax. Unele dintre aceste executii au legatura cu arestarea si executarea in decembrie a unchiului lui Kim Jong-un, Jang Song-Thaek, mult timp considerat numarul doi in ierarhia regimului, potrivit serviciului sud-coreean de informatii.

De la inceputul lui septembrie si pana la 14 octombrie, liderul nord-coreean, care ar avea 30 sau 31 de ani, a disparut complet de pe scena publica, dupa care a reaparut, sprijinindu-se intr-un baston. Aceasta lipsa a alimentat speculatiile privind starea sa de sanatate si referitoare la ipoteza unei lovituri de stat la Phenian.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri