Banca Rusiei a intensificat vanzarile de valuta, cele mai recente date aratand ca pe 24 octombrie institutia a vandut 2,44 miliarde de dolari, transmite Bloomberg. Rubla a scazut marti cu 0,4%, la 47,6089 unitati fata de un cos dolar-euro, declinul din acest an atingand 19%.

Rezervele valutare, cel mai redus nivel din 2010

Randamentul obligatiunilor guvernamentale pe termen de 10 ani a urcat cu 0,09 puncte procentuale, la 9,94%, aproape de maximul ultimilor cinci ani, dupa ce Ministerul rus de Finante a anuntat ca anuleaza pentru a treia oara o vanzare de obligatiuni care urma sa aiba loc miercuri, din cauzaa conditiilor dificile din piata. Deficitul de dolari din piata a fost amplificat de impactul sanctiunilor occidentale impuse Rusiei din cauza conflictului din Ucraina si de scaderea cotatiei petrolului.

Rusia se indreapta spre liberalizarea cursului rublei pana in 2015, dar banca centrala a refuzat sa comenteze pe aceasta tema. Rezervele valutare ale Rusiei au scazut cu 68 de miliarde de dolari in acest an, atingand pe 17 octombrie nivelul de 443,8 miliarde de dolari, cel mai redus nivel dupa 2010.