Marley Natural reprezinta primul brand aprobat de familia cantaretului, care a acceptat ca numele lui Bob Marley sa apara pe o gama de produse ce contin marijuana - tigari precum cele pe care celebrul cantaret le fuma in tara lui natala, Jamaica, pentru a se concentra mai bine, uleiuri, infuzii si lotiuni, care vor fi comercializate in statele americane si tarile care au depenalizat consumul si comertul cu cannabis.

"A considerat aceasta planta ca fiind ceva spiritual, care poate sa trezeasca starea de bine, sa ascuta puterea de gandire, sa ne conecteze cu natura si sa ne elibereze creativitatea", a declarat Cedella Marley, fiica lui Bob Marley. Acordul a fost semnat la doar cateva saptamani dupa ce alte doua state americane au legalizat comertul cu marijuana in scopuri recreative, in magazine similare acelora care sunt deja deschise in statele americane Colorado si Washington, potrivit Mediafax.

Comertul cu cannabis a ramas ilegal in multe parti ale lumii, insa anumite tari, in special in Europa si cele doua Americi, l-au depenalizat in diverse grade.

Citeste si:

Olanda permite comertul cu marijuana in "coffee shops", Israel si Canada si aproape jumatate dintre statele americane il permit in scopuri medicale, iar Uruguay a legalizat consumul de marijuana. Brandul Marley Natural va deveni operational la sfarsitul anului 2015. Acordul a fost semnat de familia Marley cu fondul de investitii Privateer Holdings pe o perioada de 30 de ani si are o arie globala de aplicabilitate.

Familia Marley anuntase in 2009 ca va incheia parteneriat cu Hilco Consumer Capital pentru a comercializa sub licenta o serie vasta de produse, de la linii de produse vestimentare si accesorii pana la jocuri video. Bob Marley, autorul unor piese intrate in legenda, precum "No Woman, No Cry" si "One Love", a murit de cancer pe 11 mai 1981, la varsta de 36 de ani. Albumele si single-urile sale s-au vandut in peste 75 milioane de copii pe plan mondial.

Gina Smith / Shutterstock.com