Damian Marley, London Grammar, Netsky, Valentino Khan si JP Cooper se numara printre primele nume confirmate pentru cea de-a sasea editie a Electric Castle. Organizatorii festivalulului de muzica ce are loc anual la castelul Banffy din Bontida au anuntat primii 20 de artisti care vor concerta intre 18 si 22 iulie la Cluj si ofera reduceri de iarna la abonamente pana pe 22 decembrie.

Cea de-a sasea editie a festivalului de muzica rock, reggae, hip-hop, electronica si indie Electric Castle va avea loc intre 18 si 22 iulie la castelul Banffy din Bontida, Cluj. Organizatorii au inceput deja sa pregateasca editia din 2018 si au anuntat ieri primii 20 de artistii care au confirmat prezenta la festivalul romanesc, dupa ce editiile precedente au adunat nume precum Bastille, Skrillex, Sigur Ros, Bring Me The Horizon, Zedd, Satellites, Zwette, Paul Van Dyk, Deadmau5, Morcheeba, Pendulum, Die Antwoord, Thievery Corporation, Gramatik, James Zabiela, Fritz Kalkbrenner, Chris Liebing, Kraak and Smaak, Wilkinson, Foreign Beggars, The Prodigy, Rudimental, Fatboy Slim, The Parov Stelar Band, The Cat Empire, The Glitch Mob, Maya Jane Coles, Gorgon City, Enter Shikari, Rusko si multi altii.

Primii artisti anuntati la Electric Castle 2018

Anuntul a fost facut pe pagina oficiala de Facebook a festivalului printr-un anunt live. Headlinerii primului val de artisti confirmati la Electric Castle 2018 sunt Damian Marley, fiul legendarului Bob Marley si castigator a trei premii Grammy si trupa britanica London Grammar.

Ceilalti artisti confirmati pana in acest moment pentru cea de-a sase editie a Electric Castle sunt: Netsky, Valentino Khan, Quantic, JP Cooper, Wolf Alice, The Horrors, San Holo, Nastia, High Contrast, Makoto, Krakota, London Electricity, Nothlane, Cancer Bats, Dubioza Kolektiv, Fakear, Kris Kross Amsterdam si Elrow.

Reduceri de iarna la abonamente Electric Castle 2018

Pentru editia din 2018, organizatorii au anuntat ca biletele vor fi nominale, iar accesul in cadrul festivalului va fi permis persoanei care are numele inscriptionat si pe bilet. Modificarea are loc in contextul reducerii tentativelor de fraudare.

Biletele s-au pus in vanzare inca din octombrie, la pretul de 549 lei (122 euro) pentru acces general sau 649 lei (145 euro) care include si camping.

In perioada 11 decembrie – 22 decembrie organizatorii festivalului ofera reduceri de iarna la abonamentele Electric Castle 2018, de 549 lei la pretul de 369 lei.

Preturi cazare Electric Castle 2018

Festivalierii Electric Castle pot opta pentru cazare in cadrul campingului Electric Castle Village. Organizatorii festivalului pun la dispozitie 10.000 de locuri cu diverse servicii, precum acces la toalete si dusuri premium, magazinul din camping, zona Grill sau Silent Dance Stage, in functie de optiunea pentru care se opteaza, regular sau premium.

Astfel, poti opta pentru abonamentul de 5 zile de festival si Regular Camping, in care sunt incluse accesul la dusuri, toalete, magazinele Lidl, coffee shops si lounge areas, la pretul de 469 lei, pana pe 22 decembrie. Pretul fara reducerea de iarna este de 649 lei.

Pentru doritorii de liniste, care vor sa se odihneasca dupa fiecare noapte de petrecere, exista Quiet Camping, la acelasi pret: 469 lei cu winter sale, 649 lei fara reducere.

Cei care opteaza pentru abonament si cazare Premium Pass, in cadrul caruia este inclus accesul si la zonele premium din cadrul festivalului - zona premium langa scena principala, toalete si dusuri premium, zone de food si lounge premium, intrare separata - vor scoate din buzunar 999 lei. Acelasi pret se aplica si pentru cazarea Premium la Quiet Camping.

Festivalierii care vor un cort de patru persoane pot achizitiona Dream Tent, disponibil doar in zona regular, care dispune de saltele si paturi, la pretul de 1.400 lei. Dream Tent Large, cu o capacitate de patru persoane, costa 1.500 lei.

Panorama Tent (patru persoane, cu paturi si saltele) costa 1.890 lei, Swedish Lodge costa 1.990 lei, in timp ce White Lodge este disponibil la pretul de 2.200 lei. Toate optiunile de cazare sunt pentru patru persoane.

Pe langa optiunile puse la dispozitie de organizatorii Electric Castle, festivalierii pot opta pentru cazare la pensiunile si hotelurile din aproprierea castelului Banffy, via Booking.com sau AirBnB. Recomandarea noastra este sa va rezervati cazarea din timp deoarece in preajma festivalului preturile explodeaza.

Recomandari Electric Castle 2018

Pentru cei care merg pentru prima oara la un festival de muzica, dar nu numai, avem o serie de recomandari pentru o experienta reusita.

1.Transport Electric Castle

Electric Castle are loc la Castelul Banffy, Bontida, la aproximativ 30 de km departare de Cluj Napoca, unde se poate ajunge cu masina, autobuzul sau trenul. Va recomandam primele doua optiuni pentru ca sunt mai convenabile si se ajunge mai repede. Nu ai vrea sa ratezi concertul preferat din cauza transportului, nu?

In perioada festivalului autobuzele merg 24 din 24, iar un bilet dus costa 10 lei (pretul pentru editia din 2017). Sunt doua locuri de plecare din Cluj catre castelul Banffy: Sala Sporturilor "Horia Demian" si centrul comercial Iulius Mall.

Daca alegi sa iei un taxi, tariful aproximativ este intre 75-90 lei, plus/minus, in functie de tarifele actualizate. Atentie insa pentru ca multi taximetristi iti impun un tarif standard, mult mai mare decat ar costa ruta in mod normal. Mai ales dimineata, la intoarcere, cand se aglomereaza, acestia ajung sa ceara si 150 lei pentru un singur drum.

Poti veni cu masina persoanala, insa exista o parcare cu un numar limitat de locuri - 4.000 - de obicei plina de masinile festivalierilor cazati la camping. Taxa de parcare este de 30 lei (pentru editia din 2017). Indiferent de optiunea aleasa, ar fi bine sa afli programul, rutele si taxele pentru a stii exact cum sa iti faci programul.

2. Sfaturi de siguranta

Inainte de a intra in incinta festivalului, ar fi bine sa cititi recomandarile organizatorilor privind accesul, obiectele interzise, masurile de siguranta si comportamentul festivalierilor. Stim, ai venit la festival sa te distrezi si nu iti sta capul la masuri de siguranta, insa acestea nu strica niciodata si poate ar fi bine sa arunci o privire pe indicatiile organizatorilor pentru a te asigura ca stii ca reactionezi intr-o altfel de situatie. Oricum, gasesti echipaje de securitate la tot pasul care se asigura sa mentina atmosfera in regula.

Recomandarea noastra este sa arunci un ochi pe harta oficiala a festivalului si pe lista cu recomandarile organizatorilor.

3. Modalitatea de plata la Electric Castle

Odata ce ai intrat in incinta festivalului, primesti o bratara cu un cip prin intermediul caruia se face accesul, dar care serveste si ca portofel electronic. Este singura modalitate de plata permisa in cadrul Electric Castle. Gasesti mai multe credit points unde iti poti incarca portofelul electronica cu suma de bani dorita, atat cash, cat si via card.

4. Mancare, bauturi si alte chestii de cumparat la Electric Castle

Organizatorii pun la dispozitia festivalierilor un food court cu mai multe optiuni, de la snack-uri pana la meniuri traditionale, pizza, burgeri, sushi, vegan sau gourmet si multe altele. Preturile pornesc de la 10 lei (pentru editia din 2017) si pot depasi 30 lei.

Barurile sunt pozitionate strategic in incinta festivalului pentru a evita supraaglomerarea. Preturile bauturilor porneau anul trecut de la 9 lei pentru o bere si ajungeau la 20 lei pentru un long drink.

Tot in cadrul festivalului gasesti magazine si buticuri de fashion, haine, accesorii, de la huse pentru telefoane la cizme si pelerine de ploaie. Se stie ca vremea de obicei este capricioasa si nu este exclus sa ploua.

Editia de anul trecut a adunat 174.000 de festivalieri in cele cinci zile din 55 de tari, noua scene si 307 artisti. Electric Castle are loc anual in Transilvania, pe domeniul Castelului Banffy, din judetul Cluj. Prima editie a avut loc in 2013 si de atunci festivalul este nomializat in fiecare an la European Festival Awards, la categoria "Best Major European Festival".

Sursa foto: Electric Castle Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri