"Da, este posibil sa ma prezint. Nu stiu inca daca acest lucru se va intampla sau nu", a declarat Putin intr-un interviu acordat agentiei Tass. Constitutia ii permite sa se prezinte pentru un nou mandat, a precizat el, adaugand totusi ca "acest lucru nu inseamna neaparat ca voi lua o astfel de decizie. Voi analiza contextul general, sentimentul meu profund, starea mea de spirit". "Este cu adevarat necesar sa ne gandim la acest lucru acum? Anul 2014 nici nu s-a incheiat si voi vorbiti deja despre 2018", a exclamat Putin.

El a exclus totusi posibilitatea de a ramane presedinte pe viata. "Nu, nu este bine pentru tara, este daunator, si nu avem nevoie de acest lucru. Constitutia fixeaza numarul de mandate", a precizat el.

Constitutia rusa nu autorizeaza mai mult de doua mandate consecutive. Eventuala mentinere la putere a lui Vladimir Putin, in varsta de 62 de ani, si care va avea 72 de ani in 2024, evoca longevitatea liderilor sovietici, Stalin si Brejnev, decedati la 74 si respectiv 75 de ani, in timp ce se aflau la conducerea tarii. Atunci cand a fost intrebat, in 2013, daca se va prezenta pentru un al patrulea mandat, Putin a raspund: "Nu exclud acest lucru".