Presedintele rus, Vladimir Putin, a marturisit intr-un interviu ca ar putea candida pentru un al patrulea mandat prezidential in 2018, ceea ce l-ar mentine la putere pana in 2024, relateaza AFP, scrie Mediafax.

"Da, este posibil sa ma prezint. Nu stiu inca daca acest lucru se va intampla sau nu", a declarat Putin intr-un interviu acordat agentiei Tass. Constitutia ii permite sa se prezinte pentru un nou mandat, a precizat el, adaugand totusi ca "acest lucru nu inseamna neaparat ca voi lua o astfel de decizie. Voi analiza contextul general, sentimentul meu profund, starea mea de spirit". "Este cu adevarat necesar sa ne gandim la acest lucru acum? Anul 2014 nici nu s-a incheiat si voi vorbiti deja despre 2018", a exclamat Putin.

El a exclus totusi posibilitatea de a ramane presedinte pe viata. "Nu, nu este bine pentru tara, este daunator, si nu avem nevoie de acest lucru. Constitutia fixeaza numarul de mandate", a precizat el.

Constitutia rusa nu autorizeaza mai mult de doua mandate consecutive. Eventuala mentinere la putere a lui Vladimir Putin, in varsta de 62 de ani, si care va avea 72 de ani in 2024, evoca longevitatea liderilor sovietici, Stalin si Brejnev, decedati la 74 si respectiv 75 de ani, in timp ce se aflau la conducerea tarii. Atunci cand a fost intrebat, in 2013, daca se va prezenta pentru un al patrulea mandat, Putin a raspund: "Nu exclud acest lucru".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri