Bilantul epidemiei de Ebola a ajuns la aproape 7.000 de morti

Aproape 7.000 de persoane au murit din cauza virusului Ebola in Africa de Vest, conform bilantului publicat sambata de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), care a inregistrat 1.200 de cazuri noi de la bilantul precedent, anuntat miercuri, relateaza AFP.

Potrivit noului bilant, 16.169 de persoane au fost infectate cu virusul Ebola, dintre care 6.928 au murit in cele trei tari din Africa de Vest cele mai afectate, Sierra Leone, Guineea si Liberia. Bilantul precedent pentru cele trei tari, publicat miercuri, mentiona 5.674 de morti, noteaza Mediafax.

Tarik Jasarevic, purtator de cuvant al OMS, a declarat ca aceasta crestere semnificativa pare sa se datoreze descoperirii unor "date anterioare" si nu unei cresteri spectaculoase a numarului deceselor in ultimele zile. Organizatia a afirmat de mai multe ori ca cifrele publicate ar putea fi subestimate, din cauza dificultatilor intampinate in colectarea datelor globale. In prezent, rata mortalitatii in randul bolnavilor s-ar situa la aproximativ 70 la suta.

Liberia este tara cea mai afectata, cu un bilant de 4.181 de decese din totalul de 7.244 de cazuri inregistrate. In bilantul precedent al OMS, Liberia avea 3.016 decese din 7.168 de cazuri. In Sierra Leone s-au inregistrat 1.461 de decese din 6.802 cazuri, iar in Guineea au fost raportate 1.284 de decese din 2.123 de cazuri.

OMS nu a furnizat, in noul bilant, date despre cazurile inregistrate in celelalte tari afectate de Ebola.

Citeste si:
Stocuri globale de vaccinuri împotriva Ebola în caz de epidemie
Mai multe organizaţii...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri