Epidemia, cea mai grava de la identificarea virusului in 1976, s-a declansat in Guineea, la sfarsitul lui decembrie 2013. De atunci si pana la 11 noiembrie 2014, epidemia de Ebola a provocat moartea a 1.166 de persoane in aceasta tara, din 1.919 cazuri. De asemenea, s-au inregistrat 2.836 de morti in Liberia, din 6.822 de cazuri, relateaza Mediafax.

In Sierra Leone, OMS a inregistrat 1.187 de morti din 5.586 de cazuri declarate. In Mali, ultima tara afectata de virusul Ebola, OMS a semnalat patru cazuri, care s-au soldat cu trei decese. Bilantul precedent, care anunta patru decese, a fost revizuit.

Bilantul in Nigeria si Senegal a ramas neschimbat de peste 44 de zile, adica 20 de cazuri, dintre care opt mortale, in Nigeria si un caz in Senegal, un student din Guineea a carui vindecare a fost anuntata de catre autoritati la 10 septembrie. Aceste doua tari au fost retrase de pe lista statelor afectate de epidemia de Ebola. Bilantul privind decesele inregistrate in randul personalului sanitar s-a agravat, cu 324 de morti din 570 de contaminari, fata de 320 de decese si 564 de cazuri potrivit bilantului precedent.

In Statele Unite, au fost inregistrate patru cazuri, dar numai un pacient liberian, revenit din tara sa, a murit din cauza bolii. Spania a inregistrat un caz de contaminare cu virusul Ebola, o asistenta care a ingrijit doi misionari infectati si repatriati la Madrid, unde acestia au decedat in august si septembrie. Infirmiera a fost intre timp declarata vindecata.

Sursa foto: Ebola/ Shutterstock.