Epidemia de Ebola a provocat moartea a peste 2.800 persoane din aproape 6.000 de cazuri

Epidemia de Ebola a provocat moartea a 2.811 de persoane in Africa de Vest din 5.864 de cazuri inregistrate, potrivit ultimului bilant al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) actualizat luni seara, relateaza Mediafax, care citeaza AFP.

Precedentul bilant, din 14 septembrie, anunta 2.630 de morti din 5.357 de cazuri. Liberia, tara cea mai afectata, a inregistrat 1.578 de morti din 3.022 de cazuri, potrivit bilantului OMS. Guineea si Sierra Leone, alte doua tari grav afectate, au inregistrat 632 de morti din 1.008 cazuri, respectiv 593 de morti din 1.813 cazuri.

In Nigeria, exista opt morti din 20 de cazuri. Ultimul caz a fost inregistrat pe 8 septembrie.In Senegal, un singur caz a fost inregistrat, un student originar din Guineea. Autoritatile senegaleze au anuntat pe 10 septembrie ca studentul a fost vindecat.

Nu exista vaccin sau tratament pentru febra hemoragica Ebola

Nu exista vreun vaccin sau tratament specific omologat contra febrei hemoragice Ebola. Epidemia actuala, care a fost declarata la inceputul anului in Guineea, este cea mai grava de la identificarea virusului in 1976. Consiliul de Securitate al Natiunilor Unite a calificat, pe 18 septembrie, aceasta epidemie ca fiind o "amenintare pentru pacea si securitatea internationala", o premiera pentru o urgenta sanitara.

OMS a reafirmat luni ca este vorba de o "urgenta de sanatate publica mondiala".

Citeste si:
Stocuri globale de vaccinuri împotriva Ebola în caz de epidemie
Mai multe organizaţii...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri