Planurile Guvernului David Cameron de limitare a imigratiei ii stigmatizeaza pe est-europeni, afirma Jean-Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene, criticand dur mentalitatea prin care toti romanii si bulgarii sunt considerati infractori si recomandand Londrei "autoflagelarea".

Planurile premierului David Cameron a limitare a accesului imigrantilor la indemnizatii sociale ii stigmatizeaza pe est-europenii care au mers sa munceasca legal in Marea Britanie, a spus Jean-Claude Juncker. "Mai ales in Marea Britanie, care a pledat mereu pentru extinderea Uniunii Europene, trebuie sa inceteze aceasta discriminare a tarilor doar pentru motivul ca de obicei merge bine cand sunt stigmatizati altii. Uneori este potrivita autoflagelarea", a spus Jean-Claude Juncker, potrivit The Telegraph, citat de Mediafax.

"Ma opun in totalitate unui comportament prin care toti polonezii, totii romanii, totii bulgarii de pe piata muncii sunt tratati ca si cum ar avea mentalitatea de infractori. Acesti oameni muncesc si isi castiga salariile", a subliniat presedintele Comisiei Europene. Premierul britanic, David Cameron, a propus o serie de masuri pentru limitarea imigratiei si pentru restrictionarea accesului imigrantilor la indemnizatii sociale.

Sursa foto: Londra/Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Romania fruntasa la neincasarea TVA in UE pentru cinci ani consecutiv