23 Decembrie 2014

Canadian inarmat, ranit de vamesii americani la frontiera cu Statele Unite



Mai multi politisti americani au ranit, prin impuscare, un canadian care agita un pistol in timp ce traversa un pod, la frontiera americano-canadiana, au anuntat serviciile vamale americane CPB, relateaza Mediafax, care citeaza AFP.

Barbatul, a carui identitate nu a fost precizata, sosit cu o masina in noaptea de sambata spre duminica, spre ora locala 3.00 (duminica, 11.00, ora Romaniei), a oprit mai intai vehiculul langa un punct de control, pe Podul Ambassador, care asigura o legatura intre orasele american Detroit (nord-est) si canadian Windsor, a anutat aceeasi sursa. Dupa aceea, el s-a indreptat catre o ghereta cu o arma in mana.

"Vamesi i-au cerut sa lase arma, dar nu a raspuns la somatie"

"Vamesi i-au cerut sa lase arma, dar nu a raspuns la somatie", continuand sa se indrepte catre ei, a precizat Kris Grogan, un purtator de cuvant al serviciului, citat intr-un comunicat. "Dupa ce a indreptat arma catre agenti CPB, acestia au deschis focul asupra barbatului, care a cazut la pamant", a adaugat Kris Grogan.

Barbatul a primit ingrijiri intr-un spital din apropiere, a fost externat si se afla in stare de arest. Potrivit postului CTV, barbatul, originar din Windsor, amenintase deja politisti, cu o arma, in parcarea unui restaurant, cu cateva minute mai devreme.



Citeste si