"Gruparea terorista era pe punctul de a comite, in mod iminent, un atentat de amploare in Belgia", a declarat procurorul Eric Van der Sijpt. Fortele speciale belgiene au intervenit, joi seara, intr-o cladire din orasul Verviers (est) unde erau presupusi membri ai unui grup terorist. Presa relatase ca trei persoane au murit in schimburile de focuri care au urmat, iar alti suspecti au fost retinuti.

In zona au fost auzite mai multe explozii si schimburi de focuri. Interventia autoritatilor a fost filmata de o persoana care locuieste in apropierea cladirii vizate, scrie Mediafax.

"Zece perchezitii au avut loc la Verviers si in regiunea Bruxelles, iar doi suspecti au murit in confruntarile cu fortele de ordine. Celula terorista era formata din aproximativ zece persoane, unele revenite din Siria. La Verviers, suspectii au deschis focul cu arme automate spre fortele de ordine si au fost neutralizati", a afirmat un alt procuror, Thierry Werts, dand asigurari ca nu exista raniti in randul agentilor de politie sau civililor.