19 Ianuarie 2015

Popularitatea lui Francois Hollande creste cu 10 p.p. dupa atentatele de la Charlie Hebdo



Popularitatea presedintelui François Hollande, aflata la cel mai scazut nivel inainte de atentatele comise saptamana trecuta la Paris, a inregistrat o crestere de zece puncte procentuale intr-o saptamana si atinge 34% opinii favorabile, potrivit unui sondaj publicat sambata, relateaza AFP.

Premierul Manuel Valls, ovationat marti de catre deputati in Adunarea Nationala, inregistreaza si el o crestere de noua puncte si-l devanseaza pe presedinte, cu 44% opinii favorabile, potrivit unei anchete efectuate de catre Institutul BVA pentru postul de telviziune i-Télé si furnizorul de acces la Internet si telefonie Orange, scrie Mediafax.

"Peste" 65% dintre cei chestionati au o parere "proasta" sau "foarte proasta" fata de seful statului, fata de 75% in decembrie si 76% la 6 ianuarie, cu o zi inainte de atentatul de la Charlie Hebdo. BVA afirma ca nu a difuzat ancheta din 6 ianuarie "avand in vedere actualitatea tragica".

Cota sefului statului a amorsat o revenire de la jumatatea lui decembrie, dupa ce a tins catre 20%, un nivel extrem de scazut pentru locatarii de la Palatul Elysée.



Citeste si