Primele locuinte construite cu o imprimanta 3D: cum arata si cat ajungi sa economisesti utilizand aceasta tehnologie

O companie din China a reusit sa finalizeze cu succes constructia unei locuinte cu patru niveluri si parter si o vila de 1.100 metri patrati cu ajutorul unei imprimante 3D gigant, noteaza presa internationala.

Compania WinSun sustine ca a demarat in primavara anului trecut constructia a 10 case pe care a reusit sa le finalizeze in numai 24 de ore, utilizand o imprimanta 3D care foloseste diferite tipuri de materiale pentru constructii, insa acum compania si-a demonstrat eficienta tehnologica prin dezvoltarea proiectului unei vile de 1.100 de metri patrati (foto mai jos), cu elemente decorative la interior. Pentru dezvoltarea proiectului, WinSun lucreaza la imbunatatirea tehnologiei de peste 10 ani. Compania a folosit o imprimanta care masoara 6,6 metri inaltime, 10 metri latime si circa 40 de metri lungime. Partile structurale ale imprimantei au fost asamblate pe locul dezvoltarii viitorului spatiu de lucru.

Utilizarea unei imprimante 3D scade cu pana la 80% costul cu mana de lucru

Din estimarile specialistilor, utilizarea unei astfel de imprimante gigant folosita in constructii, salveaza intre 30 si 60% din costul materialelor risipite, intre 50 si 70% o reducere a costului de productie si intre 50 si 80% o reducere a costului cu mana de lucru. Cu totul, costul total al proiectului se ridica la circa 160.000 de dolari.

Acesta se pare ca este viitorul in domeniul constructiilor. Practic prin utilizarea de materiale reciclate, viitoarele cladiri construite prin intermediul primantelor 3D vor scadea drastic consumul de materiale de constructii, ceea ce va face ca atat mediul sa fie protejat, dar si costul efectiv sa fie mult mai accesibil.

Citeste si:
Românii vor să printeze 3D prăjituri și sandvișuri, în sistem tonomat
Startupul românesc Manna...

Intre timp, compania chineza si-a propus un plan ambitios de a implementa tehnologia si pe proiecte mai mari, asa cum este cazul unor poduri sau a cladirilor zgarie-nori.

Sursa foto: NetEase News | Michelle Starr

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »



Setari Cookie-uri