Increderea in economia Germaniei, in crestere pentru a treia luna

Increderea investitorilor in economia Germaniei s-a imbunatatit in ianuarie pentru a treia luna consecutiv, la cel mai ridicat nivel din februarie 2014, pe fondul ieftinirii petrolului si al deprecierii euro, transmite Wall Street Journal.

Indicele institutului german de cercetare economica ZEW privind asteptarile investitorilor si analistilor a urcat in ianuarie cu 13,5 puncte la 48,4 puncte, depasind estimarile analistilor, care anticipau un nivel al indicelui de 40,3 puncte. Potrivit unui comunicat ZEW, perceptia investitorilor asupra economiei Germaniei nu a fost afectata de recentele tensiuni din pietele financiare internationale, nici de anuntul privind alegerile anticipate din Grecia si de decizia surprinzatoare a Bancii Elvetiei de a abandona plafonul asupra cursului franc/euro, potrivit Mediafax.

Mai mult, scaderea pretului petrolului si deprecierea euro au contribuit la cresterea in continuare a nivelului indicelui, se arata in comunicat. Evolutia indicelui ZEW intareste asteptarile economistilor privind recuperarea economica in Germania. Produsul intern brut al celei mai mari economii europene a urcat cu 1,5% anul trecut, peste estimarile oficiale anterioare.

In ceea ce priveste indicele ZEW pentru perspectivele de crestere economica in zona euro, acesta a crescut in ianuarie cu 13,4 puncte, la 45 puncte. Evaluarile privind climatul economic actual din regiune, desi au ramas in teritoriu negativ, s-au imbunatatit pentru prima data din luna mai a anului trecut, de la 62,8 puncte la 57,1 puncte.

Citeste si:
Raport Oficial: Cazare îngrozitoare pentru angajații abatorului din...
Raport Oficial: Condiții de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Marinarii blocați în larg, îngrijorare reală pentru statele implicate
Setari Cookie-uri