"Miltii houthi au intrat in complex si jefuiesc arme din depozite", a declarat pentru AFP acest oficial militar. Un cadru houthi, Ali Al-Bukhaiti, a confirmat intr-un mesaj postat pe contul de Facebook ca miscarea Ansaruallah "a preluat controlul asupra complexului prezidential", potrivit Mediafax.

Confruntari armate au fost semnalate si in apropierea resedintei sefului statului, au declarat antor martori, citati de AFP. Confruntari armate violente au fost raportate de catre martori in interiorul complexului prezidential, in contextul in care combatanti din cadrul militiei siite Ansaruallah isi consolidau incercuirea capitalei.

Alti combatanti din cadrul Ansaruallah erau angajati marti in lupte cu militari guvernamentali care protejau resedinta presedintelui Abd Rabbo Mansour Hadi. Nu se stia daca seful statului se afla in interior.

Tot potrivit acestor martori, confruntarile din acest sector au izbucnit dupa instalarea unor noi baraje de catre membri ai unor militii siite. Cel putin noua persoane au fost ucise, iar alte 67 ranite, luni, in lupte. O serie de ambasade occidentale au fost inchise. Acest ultim val de violente, cel mai grav din ultimele patru luni la Sanaa, a fost provocat de refuzul militiilor siite - cunoscute sub numele de houthi - a unui proiect de Constitutie care le priveaza de accesul la mare.

Sursa foto: shutterstick.com