Rusia a acuzat astazi Statele Unite ca vor "sa domine lumea", impunandu-si pozitia in fata europenilor in privinta crizei ucrainene, dupa discursul presedintelui american Barack Obama privind Starea Natiunii, relateaza AFP.

"Statele Unite vor sa domine lumea", a declarat ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, in cadrul unei conferinte de presa. "In centrul filosofiei americane, nu exista decat un lucru: «Noi suntem numarul unu»", a subliniat Serghei Lavrov.

Presedintele american, Barack Obama, a afirmat marti, in discursul sau despre Starea Natiunii sustinut in fata Congresului SUA, ca "marile puteri nu pot intimida (tarile) mici", referindu-se in mod evident la "agresiunea" rusa in Ucraina.

"Am demonstrat puterea diplomatiei si fortei Statelor Unite", a declarat Obama. "Noi aparam principiul potrivit caruia marile puteri nu pot intimida (tarile) mici, opunandu-ne agresiunii rusesti, sustinand democratia in Ucraina si reasigurandu-ne aliatii din NATO", a adaugat Serghei Lavrov.

"Anul trecut, in timp ce efectuam lucrul dificil de a impune sanctiuni impreuna cu aliatii nostri, unii au sugerat ca agresiunea (presedintelui rus Vladimir) Putin constituie o demonstratie extraordinara de strategie si forta", a continuat Obama. "Astazi, Statele Unite sunt puternice si unite cu aliatii sai, in timp ce Rusia este izolata, iar economia sa este distrusa", a precizat Serghei Lavrov.

Puterile occidentale au acuzat in repetate randuri Rusia de implicare in criza din Ucraina, insa Moscova a respins aceasta acuzatie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri