Rusia a acuzat astazi Statele Unite ca vor "sa domine lumea", impunandu-si pozitia in fata europenilor in privinta crizei ucrainene, dupa discursul presedintelui american Barack Obama privind Starea Natiunii, relateaza AFP.

"Statele Unite vor sa domine lumea", a declarat ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, in cadrul unei conferinte de presa. "In centrul filosofiei americane, nu exista decat un lucru: «Noi suntem numarul unu»", a subliniat Serghei Lavrov.

Presedintele american, Barack Obama, a afirmat marti, in discursul sau despre Starea Natiunii sustinut in fata Congresului SUA, ca "marile puteri nu pot intimida (tarile) mici", referindu-se in mod evident la "agresiunea" rusa in Ucraina.

"Am demonstrat puterea diplomatiei si fortei Statelor Unite", a declarat Obama. "Noi aparam principiul potrivit caruia marile puteri nu pot intimida (tarile) mici, opunandu-ne agresiunii rusesti, sustinand democratia in Ucraina si reasigurandu-ne aliatii din NATO", a adaugat Serghei Lavrov.

"Anul trecut, in timp ce efectuam lucrul dificil de a impune sanctiuni impreuna cu aliatii nostri, unii au sugerat ca agresiunea (presedintelui rus Vladimir) Putin constituie o demonstratie extraordinara de strategie si forta", a continuat Obama. "Astazi, Statele Unite sunt puternice si unite cu aliatii sai, in timp ce Rusia este izolata, iar economia sa este distrusa", a precizat Serghei Lavrov.

Citeste si:
Occidentalii incearca sa il inlature pe Vladimir Putin de la putere
Occidentalii incearca sa il...

Puterile occidentale au acuzat in repetate randuri Rusia de implicare in criza din Ucraina, insa Moscova a respins aceasta acuzatie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Vizita istorica dupa criza din Ucraina: Kerry se intalneste cu Putin