Cele cinci persoane sunt apropiati ai acestor fosti locuitori ai orasului plecati in Orientul Mijlociu, potrivit autoritatilor franceze. Operatiunea, desfasurata de catre fortele franceze de elita RAID - Recherche, Assistance, Intervention, Dissuasion (Cautare, Asistenta, Interventie, Disuasiune) - si GIPN - Groupe d'intervention de la police nationale (Grupul de Interventie al Politiei Nationale) - a avut loc intr-un imobil din centrul orasului, informeaza Mediafax.

"Au venit mai multe masini fara insemne. Din ele au iesit oameni cu cagule si au spart usile unor apartamente din imobil", a declarat un locuitor din cladire. "Mi s-a pus o pusca la tampla (...), dar pana la urma l-au arestat pe vecinul de sub mine, Saïd", a continuat el. "M-au prins, m-au trantit pe jos, au dat in mine. L-au saltat pe fratele meu", a declarat alt martor.

Aproximativ 20 de tineri din acest oras cu aproximativ 26.000 de locuitori au fost inregistrati ca plecati la jihad in Siria, unde sase dintre ei - cu varste cuprinse intre 18 si 30 de ani - au fost ucisi din octombrie incoace, potrivit autoritatilor franceze. Dintre cele sase victime, unul era student la informatica, altul zidar, iar altul administrator de cafenea.

Premierul francez Manuel Valls a prezentat saptamana trecuta o serie de masuri antiteroriste, in urma atentatelor jihadiste de la Paris, soldate cu 17 morti. El a subliniat ca serviciile de securitate supravegheaza aproximativ 3.000 de persoane, dintre care 1.300 pentru implicare in filiere jihadiste catre Siria si Irak.

Sursa foto: Musulman/ Shutterstock.