Barbatul de origine siriana a ales sa se detoneze in seara de 24.07, dupa ce nu a fost lasat sa intre la un festival de muzica in aer liber, in orasul Ansbach, in sudul Germaniei.

UPDATE: Autorul atentatului de la Ansbach avea statut de refugiat in Bulgaria; bilantul atacului a ajuns la 15 raniti. Sirianul care s-a detonat la Ansbach jurase credinta ISIS, potrivit unei inregistrari video

"Nu stim daca acest barbat voia sa se sinucida sau daca avea intentia sa ucida alte" persoane, a declarat Herrmann, conform News.ro

Cererea de azil a barbatului a fost respinsa in urma cu un an, a precizat ministrul. Tanarului i s-a permis insa sa ramana in Germania din cauza situatiei din Siria, o tara devastata de peste cinci ani de un sangeros razboi, soldat cu peste 280.000 de morti si milioane de stramutati si refugiati.

Douasprezece persoane au fost ranite in explozie, a declarat Herrmann

Un purtator de cuvant al Procuraturii din Ansbach a declarat ca motivul atacatorului este neclar. Trei din cele 12 persoane ranite sunt in stare grava. In rucsacul sirianului erau materiale explozive si bucati de metal care puteau ucide un numar mare de persoane, scrie Reuters.

"Daca exista sau nu o legatura cu jihadismul este o pura speculatie in acest stadiu", a declarat Michael Schrotberger.

Aceasta explozie in sudul Germaniei are loc la doar doua zile dupa ce un germano-iranian a comis un atac armat la un mall in Munchen, soldat cu noua morti si 35 de raniti, si dupa un atac cu un topor, intr-un tren, in apropiere de Wuerzburg, comis in urma cu o saptamana si soldat cu cinci raniti.

Tot duminica, un refugiat sirian in varsta de 21 de ani a fost arestat dupa ce a ucis o femeie insarcinata, intr-un atac cu o maceta, in care a ranit, de asemenea, alte doua persoane, in apropiere de Stuttgart.

La Ansbach, autoritatile au anuntat ca au fost alertate cu privire la explozia din centrul orasului duminica, dupa ora locala 22.00 (23.00, ora Romaniei).

Concertul din centrul orasului, la care erau prezente aproximativ 2.500 de persoane, a fost oprit, ca masura de precautie, dupa explozie.
Piata din centrul orasului a fost intesata de vehicule de urgenta, iar o casa din oras a fost folosita ca centru pentru operatiuni. Intregul oras a fost blocat de fortele de securitate, iar ambulantele s-au adunat in apropiere de castelul din Ansbach, in timp ce un elicopter dotat cu un proiector puternic a survolat orasul. Aproximativ 200 de politisti s-au aflat la fata locului, alaturi de aproximativ 350 de membri ai serviciilor de salvare.

La Ansbach se afla o baza a Armatei americane (US Army) si a celei de a 12-a Brigazi Fortelor aeriene de lupta. Germania, dar mai ales Bavaria, se afla in alerta in urma atacurilor de la Munchen si din tren, care au fost comise dupa ce un tunisian a ucis 84 de oameni si a ranit alti peste 300 de Ziua caderii Bastiliei, la Nisa, pe Riviera franceza.

Germania a primit anul trecut peste un milion de refugiati din zone de conflict si din Orientul Mijlociu, in urma deciziei cancelarului Angela Merkel.

Sursa foto: fluke samed / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri