Atentatul cu bomba a avut loc in timp ce aproximativ 500 de persoane participau la mitingul din Harkov. Cel putin trei persoane au murit, iar alte zece au fost ranite in atentatul atribuit de autoritati separatistilor prorusi, noteaza Mediafax.

Potrivit unor surse, una dintre persoanele decedate este agent de politie.

Schimb de prizonieri intre armata ucraineana si rebelii prorusi

Armata ucraineana si insurgentii prorusi au efectuat sambata un schimb consistent de prizonieri, in virtutea Acordului de la Minsk, intrat in vigoare pe 15 februarie. La o saptamana de la intrarea in vigoare a armistitiului, care nu este inca respectat in totalitate, rebelii separatisti au eliberat 139 de militari ucraineni, in timp ce armata ucraineana a transferat 52 de combatanti separatisti.

Presedintele prooccidental Petro Porosenko a confirmat schimbul de prizonieri, catalogandu-i drept "eroi" pe militarii eliberati, dintre care unii erau raniti grav. Potrivit unor surse militare ucrainene, insurgentii separatisti au inceput retragerea armamentului greu in spatele liniei de front stabilita in virtutea Acordului de la Minsk. Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit in martie 2014, s-a soldat pana in prezent cu peste 5.700 de morti.

Sursa foto: Mediafax Foto