Proiectul de lege care prevede ca femeile care au nascut cel putin trei copii pot sa primeasca din partea statului o indemnizatie viagera lunara pentru toata viata, iar cele care au cinci copii primesc in plus si medalia de ”mama-eroina,” a trecut tacit de Senat, termenul de dezbatere fiind 10 octombrie.

Proiectul de lege este semnat de deputatul PSD Ninel Peia si a fost depus in Parlament in luna martie. A fost retrimis la comisie, insa raportul a ramas de respingere a propunerii legislative, scrie News.ro.

Esti interesat de domeniul HR? Te invitam sa te inscrii la conferinta WS2GROW, din 3 noiembrie, in care vom vorbi despre cele mai potrivite metode de dezvoltare personala si despre cum poate fiecare organizatie sa isi dezvolte echipe puternice si lideri inspiratori.

Proiectul va ajunge la Camera Deputatilor, for decizional in acest caz.

Initiativa legislativa prevede ca se acorda o indemnizatie viagera lunara pentru mamele care au nascut si crescut trei copii sau mai multi
Indemnizatia viagera se acorda in fiecare luna.
Astfel, pentru mamele care au trei copii se acorda indemnizatie de 30% din salariul mediu net pe economie, pentru mamele care au patru copii se acorda 40% din salariul mediu net, iar pentru mamele care au cinci copii sau mai mult de cinci, 50%.

Pentru mamele care au cinci copii sau mai mult de cinci copii se acorda, pe langa indemnizatia viagera, si titlul si medalia de Mama-eroina.

Sursa foto: Christin Lola, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri