"Luni, 16 martie 2015, a fost primit un plic la serviciul de verificare a corespondentei al Casei Albe. Initial, testele biologice au fost negative; totusi, la 17 martie 2015, testele chimice s-au aratat prezumtiv pozitive pentru cianura", a declarat purtatorul de cuvant al Secret Service, Brian Leary, intr-un comunicat. "Esantionul a fost transportat la o alta instalatie pentru a confirma rezultatele", a adaugat el, scrie Mediafax.

Leary a declarat ca deoarece este "o investigatie in desfasurare, Secret Service nu va face alte comentarii". Nimeni nu a fost ranit si personalul care se ocupa de sortarea corespondentei si care a deschis scrisoarea nu a fost expus, a declarat un oficial din cadrul fortelor de ordine.

Primirea plicului de catre Casa Alba a fost anuntata initial de Intercept, care a primit un document intern ce alerta personalul in legatura cu incidentul. "Un plic continand o substanta laptoasa necunoscuta, intr-un recipient invelit intr-o punga de plastic, primit la serviciul de verificare a corespondentei de la Casa Alba, a fost testat pozitiv pentru cianura", afirma alerta.

Potrivit Intercept, alerta a identificat barbatul al carui nume era trecut la expeditor ca avand o lunga istorie cu Secret Service, datand din 1995. Aceasta include un incident in care barbatul a trimis un pachet acoperit cu urina si fecale.

Sursa foto: Casa Alba/Shutterstock.com