Biden a reafirmat angajamentul solid al Statelor Unite pentru un parteneriat strategic cu Romania.

De asemenea, vicepresedintele american i-a multumit lui Ponta pentru sprijinul constant, acordat in mai multe provocari regionale, inclusiv in Afganistan si prin gazduirea unei baze de aparare antiracheta la Deveselu, in sprijinul fortelor NATO. Acest fapt demonstreaza "dedicarea neclintita a Romaniei, ca partener bilateral si aliat NATO, pentru consolidarea securitatii regionale si internationale", a apreciat Biden.

Premierul roman si vicepresedintele american au convenit asupra necesitatii extinderii comertului si investitiilor intre cele doua state. Potrivit Casei Albe, ei au apreciat importanta negocierilor din cadrul Parteneriatului Transatlantic pentru Comert si Investitii, care are potentialul de a "genera cresteri semnificative" in numarul locurilor de munca, sustinute prin comertul si investitiile dintre Statele Unite si Uniunea Europeana.

Citeste si:

Premierul Victor Ponta a fost primit marti, la Casa Alba, de vicepresedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, pentru o discutie al carei principal subiect este Parteneriatul strategic politic si militar dintre cele doua tari.

Premierul se afla in vizita oficiala la Washington, in intervalul 21-23 octombrie. Ponta a precizat ca miercuri va discuta si cu reprezentanti ai Congresului american cu atributii privind modificarea legislatiei care sa permita includerea Romaniei in programul Visa Waiver de liberalizare a regimului vizelor.

Sursa foto: captura whitehouse.gov