Statele Unite ale Americii sunt gata sa acorde Romaniei ajutorul necesar pentru a-si asigura independenta energetica si a acoperi resursele care in prezent depind de Rusia, a declarat vicepresedintele SUA, Joe Biden, dupa discutia cu premierul Victor Ponta.

"Securitatea nationala si cea energetica sunt inseparabile in aceasta parte a lumii. Trebuie sa ne asiguram ca Rusia nu va mai putea sa continue sa-si foloseasca resursele energetice si dependenta tarilor europene de aceste resurse ca o arma impotriva oricarui stat din regiune. Din acest motiv, credem ca dezvoltarea unei piete energetice europene foarte sigure, diverse si interconectate este pasul important urmator de initiat pentru colegii nostri europeni in cadrul proiectului larg de integrare economica. Sprijinul nostru este binevenit, iar noi suntem gata sa oferim asistenta, pentru ca detinem ceva expertiza in acest domeniu, daca se doreste", a spus Joe Biden, potrivit Mediafax.

El a aratat ca reteaua de conducte petroliere si piata interna de gaze din Romania pot fi dezvoltate, ca punct cheie de conectare a pietei de la Marea Neagra pana la Europa Centrala.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Ponta anunta ca Pro Romania nu voteaza guvernul Orban
Setari Cookie-uri