Statele Unite ale Americii sunt gata sa acorde Romaniei ajutorul necesar pentru a-si asigura independenta energetica si a acoperi resursele care in prezent depind de Rusia, a declarat vicepresedintele SUA, Joe Biden, dupa discutia cu premierul Victor Ponta.

"Securitatea nationala si cea energetica sunt inseparabile in aceasta parte a lumii. Trebuie sa ne asiguram ca Rusia nu va mai putea sa continue sa-si foloseasca resursele energetice si dependenta tarilor europene de aceste resurse ca o arma impotriva oricarui stat din regiune. Din acest motiv, credem ca dezvoltarea unei piete energetice europene foarte sigure, diverse si interconectate este pasul important urmator de initiat pentru colegii nostri europeni in cadrul proiectului larg de integrare economica. Sprijinul nostru este binevenit, iar noi suntem gata sa oferim asistenta, pentru ca detinem ceva expertiza in acest domeniu, daca se doreste", a spus Joe Biden, potrivit Mediafax.

El a aratat ca reteaua de conducte petroliere si piata interna de gaze din Romania pot fi dezvoltate, ca punct cheie de conectare a pietei de la Marea Neagra pana la Europa Centrala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri