Premierul Victor Ponta a precizat ca va explica membrilor Congresului american ca Romania si Polonia trebuie sa beneficieze de eliminarea vizelor pentru intrarea cetatenilor in SUA. El a spus ca a discutat si cu toti reprezentantii firmelor americane deoarece "lobby-ul" acestora este important, scrie Mediafax.

"Miercuri, voi face si eu efortul - pe care cred ca il fac, in mod corect, toti oamenii politici din Romania - de a explica ca Romania si Polonia trebuie sa intre si ele in programul de Visa Waiver. Dar aia e o alta discutie, insa am discutat cu toti reprezentantii companiilor si lobby-ul lor pe langa Congresul Statelor Unite este important si in acest domeniu al ridicarii vizelor", a adaugat Ponta.

El s-a intalnit la Washington cu reprezentantii companiilor Motorola, Hewlett-Packard, ExxonMobil, Chevron, IBM.

La finele saptamanii trecute, premierul Victor Ponta a anuntat ca se va intalni, marti, la Casa Alba, cu vicepresedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, pentru o discutie in care va reafirma Parteneriatul strategic politic si militar dintre cele doua tari si va aborda perspectivele de colaborare pentru perioada imediat urmatoare.

Miercuri va discuta si cu reprezentanti ai Congresului cu atributii privind modificarea legislatiei care sa permita includerea Romaniei in programul Visa Waiver de liberalizare a regimului vizelor.

Citeste si:
Peste un sfert dintre angajati castiga salariul minim in Romania
Statistici oficiale: Peste un...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si