Facebook si-a asigurat sprijinul mai multor organizatii financiare importante, precum Visa, Mastercard, PayPal, Uber si Booking.com, pentru viitoarea sa criptomoneda, cel mai probabil denumita "Libra", scrie The Wall Street Journal, citat de The Verge. Astfel, fiecare dintre companiile mentionate ar urma sa investeasca pana la 10 milioane de dolari pentru a finanta dezvoltarea criptomonedei si pentru a deveni parte a Asociatiei Libra, un consortiu independent care va guverna moneda digitala independent de Facebook. Insa, mai multe dezvaluiri despre noua criptomoneda ar putea fi facute saptamana urmatoare.

Interesul unor giganti financiari precum Visa si Mastercard este surprinzator, in contextul in care se considera ca tranzactiile legate de criptomenede sunt, de obicei, o alternativa mai ieftina la aceste retele clasice de plati. WSJ speculeaza ca aceste companii doresc sa se implice, astfel incat sa poata monitoriza ambitiile Facebook pe segmentul de plati electronice, precum si sa beneficieze de popularitatea monedei digitale in cazul in care aceasta va avea succes in randul celor 2,4 miliarde utilizatori activi ai Facebook in fiecare luna.

Pe de alta parte, pentru Facebook, crearea unui organism independent este gandita sa ofere incredere utilizatorilor si autoritatilor de reglementare, care au devenit din ce in ce mai preocupati de puterea de care se bucura Facebook si indiferenta sa fata de responsabilitatile pe care aceasta pozitie le aduce.

Criptomoneda, posibil denumita Libra, ar urma sa fie prezentata oficial pe 18 iunie, potrivit TechCrunch, in timp ce lansarea ar fi planificata pentru 2020. Comparativ cu Bitcoin, de exemplu, Libra ar urma sa fie mult mai "stabila", in sensul ca evolutia sa va fi legata de alte instrumente monetare, precum dolarul, cu scopul de a limita volatilitatea asociata criptomonedelor. Stabilitatea monedei digitale va reprezenta o preocupare majora, deoarece Facebook spera astfel sa atraga utilizatori din tarile in curs de dezvoltare.

Pe langa faptul ca va permite utilizatorilor sai sa trimita bani prin intermediul aplicatiilor de mesaje Facebook, precum WhatsApp si Messenger, compania spera ca parteneriatele sale cu Visa si Mastercard vor permite utilizatorilor sa cumpere online cu Libra. Facebook are, de asemenea, in plan sa dezvolte terminale fizice similare ATM-urilor pentru conversia altor valute in Libra.

Presa internationala a scris ca Mark Zuckerberg s-a intalnit deja cu nume importante din zona financiara la nivel global, precum Mark Carney, guvernator al Bancii Angliei, sau cu reprezentanti ai trezoreriei din Statele Unite.

Sursa foto: Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri