Facebook impinge indirect Bitcoin la peste 9.000 de dolari

Bitcoin a sarit de pragul de 9.000 de dolari, propulsat de informatiile potrivit carora Facebook va lansa marti propria criptomoneda.

Bitcoin, cea mai mare valuta digitala din lumea, se tranzactiona luni in jurul valorii de 9,171 dolari, dupa ce, in weekend, pretul ajunsese la 9.381 dolari. Ultima data cand Bitcoin a depasit nivelul de 9.000 de dolari a avut loc in luna mai 2018. De la inceputul acestui an, criptomoneda a crescut cu 140%.

Cresterea puternica a Bitcoin are loc dupa aparitia informatiilor potrivit carora Facebook va lansa marti propria moneda virtuala numita “Libra”. Facebook si-a asigurat sprijinul mai multor organizatii financiare importante, precum Visa, Mastercard, PayPal, Uber si Booking.com, pentru viitoarea sa criptomoneda. Potrivit presei internationale, Facebook va permite angajatilor sa isi incaseze salariul in moneda Libra.

Expertii spun ca implicarea Facebook si a altor companii cu reputatie in tehnologia criptomonedelor va da credibilitate acestei piete – acesta fiind de fapt motivul care a dus la revenirii recente.

Bitcoin a avut o evolutie spectaculoasa in acest an, dupa ce anul trecut s-a prabusit cu 70%. Si alte criptomonede au crescut puternic in 2019, unele ajungand chiar sa isi dubleze valoarea.

Citeste si:
Facebook nu a anunțat sute de milioane de oameni cărora li s-a...
Facebook nu a anunțat cele...

Sursa foto: Shutterstock
Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-sef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri