Mark Zuckerberg a anuntat oficial planurile privind criptomoneda "Facebook"

Mark Zuckerberg a anuntat oficial lansarea asociatiei non-profit Libra, ce se va afla in spatele criptomonedei cu acelasi nume. In total, 27 de entitati si-au unit fortele pentru a pune pe picioare acest proiect.

Misiunea asociatiei Libra este aceea de a crea un sistem de plati disponibil la nivel global care sa deserveasca miliarde de persoane. Acesta va fi dezvoltat cu ajutorul tehnologiei blockchain si ar urma sa fie lansat in 2020.

"Avand posibilitatea de a administra banii prin intermediul dispozitivelor mobile poate avea un impact pozitiv asupra vietii oamenilor, deoarece nu vor mai fi nevoiti sa poarte mereu numerar la ei sau sa plateasca comisioane extra pentru transferuri. Acest lucru este important in special pentru oamenii care nu au acces la bancile traditionale sau la alte servicii financiare. In acest moment, sunt in jur de 1 miliard de persoane care nu au un cont bancar dar au un smartphone", precizeaza Mark Zuckerberg in postarea sa de pe Facebook.

Fondatorul Facebook mai precizeaza ca entitatile din spatele asociatiei Libra isi propun sa faca transferul de bani simplu pentru oricine isi doreste sa il realizeze, la fel ca procesul de trimitere a mesajelor sau fotografiilor prin intermediul aplicatiilor sociale. Pentru a face acest lucru, compania din spatele platformei sociale va fonda o subsidiara independenta denumita Calibra, care va construi servicii ce iti vor permite sa trimiti, sa cheltui si sa economisesti Libra, incepand prin dezvotlarea unui portofel digital care va fi valabil in WhatsApp si Messenger, dar si ca o aplicatie de sine statatoare. Lansarea este programata pentru anul viitor.

"Calibra va fi reglementata ca oricare alt furnizor de servicii de plata. Orice informatie pe care o transimiti catre Calibra va fi stocata separat de informatiile pe care le trimiti catre Facebook. De la inceput, Calibra iti va permite sa trimiti Libra catre aproape oricine cu un smartphone la costuri foarte mici sau chiar zero. Dupa un timp, speram sa oferim mai multe tipuri de servicii persoanelor fizice si celor juridice, precum plata facturilor printr-un singur click, cumpararea unei cafele prin scanarea unui cod sau folosirea transportului in comun fara a mai fi nevoit sa ai la tine numerar sau o cartela de acces”, precizeaza Mark Zuckerberg.

Citeste si:
WhatsApp amână intrarea în vigoare a noilor condiții de utilizare
WhatsApp amână intrarea în...

Printre companiile care fac parte din organizatia Libra se numara Mastercard, PayPal, PayU, Stripe, Visa, Kooking, eBay, Farfetch, Lyft, Spotify sau Uber.

- stire in curs de actualizare -

Citeste si:
"Visul crypto" al lui Zuckerberg continue sa se destrame
"Visul crypto" al lui...

Sursa foto: shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri