Facebook a anuntat zilele trecute Facebook Pay, un sistem de plata ce va fi disponibil si pe Messenger, Instagram si WhatsApp. Acesta nu are nicio legatura cu Libra, ambitiosul proiect al lui Mark Zuckerberg din zona de blockchain.

Compania de tehnologie planuieste sa lanseze pentru inceput Facebook Pay pe Messenger si Facebook in Statele Unite ale Americii saptamana aceasta. Va fi initial disponibil pentru donatii, transferuri de la persoane la persoane, cumpararea de bilete sau de bunuri oferite de paginile de business care se afla pe Marketplace-ul Facebook.

Cauti un podcast dedicat zonei de digital banking si FinTech? Ne gasesti AICI cu podcastul Future Banking, locul unde vorbim despre ultimele trenduri din piata.

sursa foto: printscreen pay.facebook.com

Citeste si:
ANIS a premiat 12 tineri profesori! Iata cu ce proiecte au castigat
ANIS a premiat 12 tineri...

Facebook Pay va fi disponibil in sectiunea "settings" a aplicatiilor de Facebook si Messenger si va functiona cu majoritatea cardurilor de credit si de debit. Facebook foloseste Stripe, PayPal si alte companii de acest tip pentru procesarea platilor, conform theverge.com.

Reprezentantii companiei nu au precizat data exacta cand acest sistem de plata va fi disponibil pe toate platformele sociale pe care le detine sau cand va avea loc lansarea la nivel international. Acest proiect este anuntat la cateva saptamani dupa ce un numar mare de companii de plati si-au anuntat retragerea din proiectul Libra, prin care Mark Zuckerberg isi propune sa lanseze propria criptomoneda a companiei, mutari ce ii ingreuneaza companiei de tehnologie misiunea de a convinge autoritatile in legatura cu beneficiilea pe care le-ar aduce acest proiect.

Citeste si:
In cautarea capitalistului perfect
In cautarea capitalistului...
Sursa foto: Frederic Legrand - COMEO Shutterstuck.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Probleme pentru Libra lui Zuckerberg: ce au decis autoritatile UE