Podcastul este o succesiune de fisiere audio, video, texte sau fisiere care pot fi accesate online de pe un calculator sau un dispozitiv mobil.

Potrivit Casei Albe, ideea podcastului "Being Biden", accesibil la adresa whitehouse.gov/being-biden, va fi de a prezenta o fotografie de la activitatile numarului doi american, insotita de o explicatie a contextului inregistrata de vicepresedinte insusi.

Prima fotografie este o imagine in care Biden apare in timp ce participa, la inceputul lui martie, la un pranz de caritate al unei asociatii de vanatori din fieful sau, in Delaware (est), o ocazie ca vicepresedintele sa se prezinte drept un aparator al celui de al Doilea Amendament al Constitutiei Statelor Unite, care ii autorizeaza pe americani sa poarte arme de foc.

Insa, in contextul in care Congresul examineaza initiative menite sa ajute in lupta impotriva violentelor produse prin utilizarea armelor de foc, in urma masacrarii unor elevi la Newtown (Connecticut, nord-est) in decembrie, Biden insista totodata asupra faptului ca detinerea unor arme de foc este necesar sa fie didicata "autoapararii si unei utilizari legitime, ca vanatoarea".

Sursa foto: captura whitehouse.gov