Statele Unite si Turcia sunt pregatite pentru o "solutie militara" impotriva retelei teroriste Stat Islamic, in Siria, daca Administratia Bashar al-Assad si opozitia nu vor ajunge la un acord cu ocazia conferintei de la Geneva, afirma vicepresedintele american, Joseph Biden, potrivit Mediafax.

"Stim ca va fi bine sa se ajunga la o solutie politica, dar, daca acest lucru nu va fi posibil, suntem pregatiti sa aplicam o solutie militara pentru distrugerea retelei teroriste Daesh" (Stat Islamic), a declarat Joseph Biden, la Istanbul, dupa intrevederea cu premierul Ahmet Davutoglu.

Un alt oficial american a explicat, potrivit Fox News, ca Joseph Biden se refera la o solutie militara pentru eliminarea organizatiei teroriste Stat Islamic, nu pentru intregul conflict sirian. Insa Biden a precizat ca a discutat cu Davutoglu si despre modalitati de sustinere a insurgentilor sunniti moderati care lupta pentru inlaturarea regimului Bashar al-Assad.

Urmatoarea runda de negocieri intre opozitia siriana si reprezentantii presedintelui Bashar al-Assad va incepe luni, la Geneva. Siria se confrunta, de cinci ani, cu revolte reprimate violent si cu un conflict militar intre serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, fortele opozitiei si grupuri teroriste, inclusiv organizatia sunnita Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria / Stat Islamic in Irak si Levant). Bilantul conflictului depaseste 250.000 de morti.

Citeste si:
Trump ameninta Franta cu noi taxe vamale de 100%
Trump ameninta Franta cu noi...
Sursa foto: Drop of Light/Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Atac armat la baza americana Pearl Harbor