"Exista informatii confirmate, potrivit carora asa-zisul terorist Abu Muhammad al-Adnani, purtatorul de cuvant al Daesh (n.r. denumirea in limba araba a organizatiei Stat Islamic) a fost ranit intr-un raid aerian in regiunea Barwana", se arata in declaratia armatei.

Adnani a pierdut "o cantitate mare de sange" in atac, acum cateva zile, inainte de a fi mutat in orasul Mosul, fieful organizatiei teroriste Stat Islamic in Irak, a mai informat armata.

William McCants, un cercetator din cadrul organziatiei Institutia Brookings, a spus ca daca este adevarata, ranirea lui Adnani ar putea reprezenta un obstacol important pentru reteaua terorista Stat Islamic.

Colonelul american Steve Warren, purtator de cuvant al coalitiei care a bombardat reteaua Stat Islamic in Irak si Siria, nu a putut confirma informatia provenita de la armata irakiana, insa a spus ca Adnani nu era tintit de raidul aerian.

Citeste si:

Adnani este un cetatean sirian, din provincia Idlib. Acesta a jurat credinta retelei teroriste Al-Qaida in urma cu mai mult de un deceniu si a fost incarcerat de fortele americane in Irak, informeaza Institutul Brookings.

Teroristul a fost sef de propaganda pentru grupul islamist de cand a declarat in iunie 2014 ca intemeiaza un califat modern, cuprinzand portiuni largi de teritoriu pe care organizatia le-a cucerit in Irak si Siria.

Peste 100 de luptatori ai gruparii Stat Islamic au fost omorati in regiunea Barwana in aceasta saptamana, in raiduri aeriene care aveau rolul de a sustine armata irakiana in combaretea ofensivelor conduse de militanti in apropierea orasului Haditha, potrivit coalitiei conduse de Statele Unite.

Sursa foto: Shutterstock