Nu s-au inregistrat victime in randul militarilor turci. Turcia a detasat 150 de militari in Bashiqa, din apropierea orasului Mosul, aflat sub controlul SI din iunie 2014, din nordul Irakului, la inceputul lunii decembrie anul trecut, decizie ce a creat o disputa apriga intre guvernele celor doua tari, scrie Mediafax.

Turcia sustine ca a trimis militarii in cadrul misiunii de antrenare a militiilor tribale care lupta impotriva retelei teroriste Stat Islamic (SI) in apropiere de orasul Mosul, dar Irakul a clasificat decizia Turciei drept o incalcare a suvernitatii.

Ulterior, in a doua jumatate a lunii decembrie, Turcia a anuntat ca va retrage efective militare suplimentare din nordul Irakului, la insistentele Statelor Unite, admitand ca exista probleme de comunicare pe aceasta tema cu Administratia de la Bagdad.

Turcia face parte din coalitia internationala condusa de SUA care efectueaza de peste un an raiduri aeriene in Siria si Irak, vizand pozitii ale retelei teroriste Stat Islamic. Din coalitie fac parte tari precum Australia, Canada, Marea Britanie, Franta, Bahrain, Iordania, Maroc, Qatar, Arabia Saudita.

Sursa foto: Oleg Zabielin / Shutterstock