Presedinti precum Josiah Barlet sau Frank Underwood, din serialele de televiziune "The West Wing" sau "House of Cards" sunt priviti cu mai multa simpatie de catre americani decat actualul presedinte al SUA, Barack Obama, arata un sondaj, citat de Reuters si dat publicitatii de Mediafax.

Un sondaj Reuters-Ipsos realizat in luna martie a dezvaluit faptul ca 54% dintre americani au o parere nefavorabila fata de Barack Obama, renumit pentru stilul sau prezidential "cool" si prudent, in timp ce 46% dintre respondenti au avut o parere favorabila.

In schimb, invitati sa isi imagineze ca David Palmer, personaj din serialul "24 de ore", ar fi presedinte, 89% dintre respondentii care au urmarit acest serial produs de studiourile Fox si inspirat din programele americane antiterorism au spus ca ar avea o parere favorabila despre presedintele interpretat de actorul Dennis Haysbert.

Jed Barlet din "The West Wing", preferat de 82% dintre respondenti

Presedintele fictiv Jed Bartlet, un personaj interpretat de Martin Sheen in serialul "Viata la Casa Alba/ The West Wing" - simpatizat inclusiv de numerosi democrati care lucreaza pentru administratia Obama -, beneficiaza de o parere favorabila din partea a 82% dintre respondentii care au urmarit acest serial produs de NBC.

In universul intunecat din "Battlestar Galactica", un serial SF difuzat de postul SyFy, presedinta Laura Roslin, interpretata de actrita Mary McDonnell, a primit 78% de opinii favorabile in randul fanilor, datorita determinarii sale in incercarea de a-si readuce echipajul pe Pamant si de a scapa de Cylon-i, o gama de roboti umanoizi ucigasi.

Citeste si:
Cum vede Barack Obama lumea condusa de femei
Barack Obama: Daca tarile ar...

Cu o societate americana puternic polarizata in jurul celor doua partide istorice, este putin probabil ca vreun presedinte american adevarat sa ajunga vreodata la aceste cote de popularitate ametitoare, a declarat Tevi Troy, expert in istoria presedintilor americani si autor al volumului "What Jefferson Read, Ike Watched and Obama Tweeted", un studiu despre cultura populara de la Casa Alba din Washington.

"Aproximativ jumatate dintre locuitorii acestei tari vor fi predispusi sa iti fie potrivnici, prin simpla lor raportare fata de republicani si democrati", a adaugat Tevi Troy. Spre deosebire de presedintii fictivi, care arata intotdeauna bine in fata camerelor de filmat si beneficiaza de o sincronizare perfecta in momentele decisive, presedintii adevarati au adeseori probleme din aceste puncte de vedere.

Republicanul Ronald Reagan, care a fost actor inainte de a intra in politica si de a deveni, ulterior, presedinte, a reprezentat o exceptie, spune Tevi Troy. "Angajatii din departamentul sau de comunicare au spus intotdeauna ca Reagan era minunat, pentru ca atingea intotdeauna chestiunile esentiale", a adaugat Troy, care a fost principalul consilier pe politica interna in administratia presedintelui republican George W. Bush.

Si presedintii fictivi cu o morala controversata au depasit gradul de popularitate al lui Obama in acest sondaj realizat de Reuters-Ipsos. Dintre respondentii care urmareaza serialul "Scandal" produs de ABC, 60% au avut o parere favorabila despre Fitzgerald "Fitz" Grant, presedintele afemeiat si mare consumator de alcool, interpretat de Tony Goldwyn.

Citeste si:
Ultimul episod din ''Friends'', cel mai bun final al unui serial TV
Ultimul episod din...

Frank Underwood din "House of Cards", scor mai bun decat Obama

De asemenea, deja celebrul Frank Underwood din serialul "House of Cards" a obtinut un scor mai bun de popularitate decat Obama.

In "House of Cards", Frank Underwood, interpretat de Kevin Spacey, ucide un senator american care isi pierduse cunostinta, abandonandu-l intr-un automobil intr-un garaj inchis, si impinge o jurnalista in fata unei garnituri de metrou.

Personajul uneltitor, interpretat magistral de Spacey, se bucura de simpatia a 57% din totalul respondentilor care urmaresc acest serial politic produs si difuzat de platforma online Netflix.

Chiar si Obama il place pe Underwood. "Acest tip face ca multe lucruri sa fie pur si simplu executate", a spus presedintele Obama in timpul unei intalniri din decembrie 2013 cu Reed Hastings, directorul executiv al platformei Netflix. "Mi-as fi dorit ca lucrurile sa fie atat de nemilos de eficiente", a adaugat, in gluma, presedintele Obama.

Citeste si:
Gabriela Firea, plangere penala pentru un cont fals de Facebook
Gabriela Firea, plangere...

A existat totusi si un rezultat in acest sondaj, realizat intre 5 si 19 martie, care ar putea sa ii ofere o oarecare consolare lui Barack Obama: el este totusi mai popular in randul americanilor decat presedintele rus Vladimir Putin.

Aproximativ 76% dintre americani au o parere nefavorabila despre Putin, potrivit acestui sondaj, in timp ce 24% dintre respondenti au o parere favorabila.

Sursa foto: Netflix.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Bulgaria anunță măsuri de 2,48 mld dolari pentru a contracara impactul pandemiei
Setari Cookie-uri