In total 56% dintre persoanele intervievate aproba supravegherea comunicatiilor telefonice a milioane de americani, in timp ce 41% considera aceasta practica "inacceptabila", potrivit acestui sondaj realizat de cotidianul The Washington Post si Institutul Pew.

De asemenea, 62% dintre americani apreciaza ca este important ca Guvernul federal sa ancheteze asupra unor eventualee amenintari "teroriste", chiar daca prin aceste operatiuni aduce atingeri vietii private. O treime dintre persoanele chestionate sustin contrariul.

Totodata 42% cred ca ar fi necesar ca Guvernul sa poata sa mearga si mai departe, ca de exemplu trecand la controlul tuturor activitatilor online ale cetatenilor americani, cu scopul de a impiedica atentate. In schimb, 52% sunt de parere ca o asemenea supraveghere nu ar trebui sa fie posibila.

Citeste si:

The Guardian si The Washington Post au dezvaluit saptamana trecuta doua programe secrete NSA bazate pe colectarea de date telefonice si pe Internet. Presedintele american Barack Obama le-a aparat in numele securitatii americanilor.

Acest sondaj a fost efectuat telefonic, in perioada 6-9 iunie, asupra unui numar de 1.004 adulti americani si are o marja de eroare de cinci la suta.