Compania aeriana Lufthansa fusese informata in 2009 ca pilotul Andreas Lubitz, suspectat ca a prabusit avionul Germanwings, era temporar inapt de zbor din cauza depresiei, iar Autoritatea aeronautica germana a fost instiintata, afirma surse citate de revista Bild.

Potrivit tabloidului Bild, citat de La Repubblica, Andreas Lubitz fusese depistat inapt de abor la scoala de aviatie comerciala din Phoenix (Arizona), unde sunt pregatiti pilotii Lufthansa. Medicii stabilisera ca Lubitz era temporar inapt de zbor si avea nevoie de "control medical special constant". Lufthansa fusese informata despre situatie, iar compania aeriana a transmis informatia Autoritatii aeronautice federale germane, noteaza Mediafax.

Andreas Lubitz "a suferit de epuizare profesionala si depresie in anul 2009", a declarat mama unei foste colege de liceu a copilotului, citata de Frankfurter Allgemeine Zeitung. In plus, in ultima vreme, Andreas Lubitz traversa o criza in relatia cu prietena sa, de care se despartise, situatie care probabil i-a accentuat afectiunile. Procurorii din Dusseldorf au anuntat vineri ca printre documentele gasite in timpul perchezitiei la domiciliul copilotului Andreas Lubitz era si o adeverinta medicala prin care era scutit de la serviciu din cauza unei boli. Adeverinta era insa rupta, iar Lubitz nu si-a informat angajatorii despre acest lucru.

Andreas Lubitz, cetatean german, lucra ca pilot la compania Germanwings din septembrie 2013 si avea 630 de ore de zbor. Comandantul aeronavei, Patrick S., avea 6.000 de ore de zbor.

Procurorii francezi suspecteaza ca Andreas Lubitz a prabusit intentionat avionul, el profitand de iesirea pentru scurt timp a capitanului din carlinga pentru a inclina aeronava pe o traiectorie de prabusire. "Deocamdata nu reusim sa intelegem motivul", a declarat procurorul francez Brice Robin, excluzand un atac terorist. "Nu pot folosi nici cuvantul sinucidere; nu poti comite sinucidere cand ai responsabilitate pentru 100 de vieti omenesti", a subliniat procurorul din Marsilia.

Avionul Airbus A320 al companiei Germanwings, avand la bord 144 de pasageri si sase membri ai echipajului, s-a prabusit marti dimineata intr-o zona muntoasa din sud-estul Frantei. Aeronava a cazut in zona Barcelonnette, situata in provincia Haute Provence. Nu au existat supravietuitori.

Sursa foto: Avion Lufthansa / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri