8 Aprilie 2015

Pilotii avionului presedintelui polonez prabusit la Smolensk, indrumati sa aterizeze in pofida cetii



Pilotii avionului in care se afla presedintele Poloniei, Lech Kacynski, au fost indrumati de membri ai anturajului prezidential sa aterizeze la Smolensk, in 2010, in pofida vizibilitatii reduse, potrivit conversatiilor inregistrate de cutia neagra, informeaza Reuters citat de Mediafax.

Pilotii le-au cerut pasagerilor avionului prezidential de mai multe ori sa pastreze linistea sau sa iasa din carlinga, potrivit stenogramei conversatiilor prezentata de postul de radio polonez RMF FM.

In plus, din conversatii reiese ca persoanele din apropierea cabinei de pilotaj consumau bere, chiar daca nu exista indicii ca pilotii ar fi consumat alcool.

Avionul s-a prabusit in anul 2010 in apropierea aeroportului militar rus Smolensk, provocand moartea a 96 de persoane, inclusiv a presedintelui Poloniei, Lech Kaczynski, a sotiei acestuia, a guvernatorului Bancii centrale poloneze si a unor oficiali militari de rang inalt. Procurorii militari polonezi, care investigheaza cazul, au refuzat sa comenteze dezvaluirile.



Citeste si