Datele tuturor pasagerilor care parasesc Marea Britanie vor fi inregistrate si predate Ministerului de Interne in conformitate cu un plan privind controlul imigratiei, anuntat de Guvern in urma cu doi ani si intrat in vigoare miercuri, relateaza BBC News Online.

Guvernul sustine ca aceste masuri sunt necesare pentru combarea imigratiei ilegale si vor cauza "cat mai putine perturbari posibile". In prima luna vor fi scanate toate pasapoartele, dar doar 25 la suta dintre ele vor fi verificate pentru a se asigura ca datele sunt reale. Dupa o luna vor fi verificate 50 la suta, iar pana la jumatatea lui iunie 100 la suta, potrivit Mediafax.

Vor fi colectate date de la toti pasagerii care parasesc Marea Britanie, fie ca folosesc rute aeriene, martitime sau feroviare.Guvernul sustine ca verificarile sunt un instrument pentru imigratie, oferind indicii daca strainii parasesc Marea Britanie atunci cand ar trebui. El sustine ca datele vor "imbunatati abilitatea de a identifica si a restrange rutele migratorii si vizele cele mai vulnerabile la abuz". Acestea vor ajuta, de asemenea, serviciile de securitate sa "urmareasca infractorii si teroristii cunoscuti sau suspecti".

Intrebat ce efect va avea asupra pasagerilor, John Keefe, director de Afaceri Publice la Eurotunnel UK, care gestioneaza si opereaza tunelul prin Canalul Manecii, a declarat ca nu sunt asteptate cozi de asteptare lungi. Un purtator de cuvant al P&O Ferries a declarat ca firma spera ca tranzitia la noul sistem sa se faca fluid.

Noile reguli sunt aplicate in conformitate cu legea imigratiei din 2014. Sistemul de informatii prealabile privind pasagerii, introdus in 2004, ofera Guvernului informatii despre pasagerii care intra sau ies din Marea Britanie pe cale aeriana, in timp ce verificarea iesirilor inseamna ca vor fi stranse informatii despre persoanele care parasesc tara prin orice mijloc de transport comercial. Persoanele care ajung in Marea Britanie sunt in continuare verificate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri