Europarlamentarul PDL Petru Luhan a apreciat, joi, ca toata campania privind anuntata invazie a romanilor in Marea Britanie care nu s-a mai produs poate fi comparata cu povestea "Prostia omeneasca" a lui Ion Creanga, informeaza Mediafax.

Intr-un comunicat de presa, Luhan cere politicienilor si ziaristilor britanici care au avertizat ca Marea Britanie va fi luata cu asalt dupa 1 ianuarie 2014 de "hoarde" de romani sa-si ceara scuze. El a aratat ca dupa mai bine de doua saptamani de la liberalizarea pietei muncii nu a existat nicio invazie a romanilor care sa vina sa incaseze ajutoare sociale, iar cei care au venit au contracte de munca si sunt vorbitori ai limbii engleze.

"Oricarui roman, aceasta campanie ii aduce aminte probabil de o povestire populara, intitulata «Prostia omeneasca» a marelui scriitor Ion Creanga (1837-1889). Eroul acestei povestiri se intoarce acasa si isi gaseste sotia si soacra plangand si urland in timp ce se holbeaza la patutul copilului. Intrebate ce le-a apucat, ele raspund ca micutul va muri. De ce? Pentru ca patutul lui se afla langa soba, pe soba se afla un drob de sare, iar daca pisica se va sui si-l va rasturna, i-ar putea cadea in cap. Cu alte cuvinte, pericolul e doar in mintea lor", a mentionat Luhan.

El subliniaza ca a citat aceasta povestire pentru a arata de cat umor si de cata intelepciune este in stare poporul roman, pe care unii il dispretuiesc intr-atat incat il asemuiesc unei adunaturi de "hoti, lenesi si cersetori". "Sigur ca exista si astfel de oameni in Romania, la fel cum exista si in Marea Britanie. Indiferent de culoarea pielii lor! Dar acestea sunt exceptii. Majoritatea romanilor - oricat cat de saraci ar fi considerati prin comparatie cu alte natiuni - sunt cinstiti, mandri si muncitori", mai arata europarlamentarul.

Petru Luhan avertiza in luna decembrie, dupa o vizita la Londra, ca romanii din Marea Britanie sunt profund ingrijorati de escaladarea campaniei de discriminare din mass-media, precum si de atacurile politicienilor britanici, venite atat dinspre partidul extremist UKIP, cat si din partea premierului David Cameron.

El arata atunci ca, cu putin timp inainte de ridicarea definitiva a restrictiilor pentru romani, atacurile impotriva lor s-au agravat, culminand cu declaratii politice alarmante privitoare la o posibila invazie a muncitorilor romani, ce ar urmari exclusiv obtinerea de ajutoare sociale.

Luhan mai sustinea ca , in realitate, asa cum arata datele furnizate de Comisia Europeana, cei mai multi emigranti din Marea Britanie vin din afara UE, iar Anglia nu este prima destinatie aleasa de romani atunci cand merg la munca in strainatate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri