Referendumul din Marea Britanie (Brexit) nu este doar o alegere simpla intre a ramane sau a iesi din Uniunea Europeana, ci este un moment in care britanicii trebuie sa sa decida asupra modului in care privesc lumea, sa aleaga intre "teama sau speranta" scrie intr-o opinie publicata de cotidianul The Telegraph Daniel Tenner, un antreprenor absolvent de Oxford ai carui parinti au parasit Romania in 1980.

"Sunt un migrant. Asta sunt inca de la varsta de 18 luni. Multe dintre lucrurile bune din viata mea au fost posibile datorita deschiderii din Europa", afirma acesta.

Daniel Tenner s-a nascut in 1980 in Romania, ambii parinti fiind angajati ai Televiziunii Romane. Parintii acestuia au reusit in perioada respectiva sa ajunga si sa obtina azil politic in Elvetia. Dupa o disputa de aproximativ un an cu autoritatile comuniste si-au putut lua in Elvetia si copilul, insa doar dupa ce au renuntat la cetatenia romana.

"Am crescut fara tara in Geneva. <<Apatrid>> este termenul tehnic in franceza, limba mea materna. Dupa un deceniu, guvernul elvetian ne-a acordat cu marinimie, mie si parintilor mei, cetatenia elvetiana", scrie Daniel Tenner in The Telegraph.

Ulterior, Tenner a ajuns cu familia la Londra, a studiat in Marea Britanie si a fost acceptat la Universitatea Oxford.

Elvetianul de origine romana a inceput prima afacere la patru ani dupa terminarea studiilor. Dupa doua esecuri in afaceri, a lansat o noua companie, GrantTree. Partenera de afaceri, venita in Marea Britanie din Polonia, i-a devenit cativa ani mai tarziu sotie.

"Azi, dupa cinci ani si jumatate, GrantTree are 27 de angajati si a ajutat aproape 600 de companii sa obtina finantare totalizand peste 35 milioane de lire sterline, din partea statului britanic si a Uniunii Europene. In acest proces a creat sute de alte locuri de munca si oportunitati in sectorul IT din Marea Britanie", scrie Tenner in The Telegraph.

Refugiat politic de la 18 luni, Tenner a ajuns in Marea Britanie in cautarea unui loc de munca, dar si-a dezvoltat o afacere proprie, care acum ajuta alte companii britanice sa creasca.

"Ceea ce vreau sa evidentiez este ca tot ceea ce am descris a fost posibil doar din cauza deschiderii din Europa. (…) Uitati de argumentele pe care le-ati auzit in cursul acestei campanii, in schimb, intrebati-va in ce directie se indreapta istoria: catre unitate mai mare si cooperare sau izolare si mentalitatea de natiune mica", ii indeamna Tenner pe britanici.

Sursa foto: Lucian Milasan / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri