"Sunt un migrant. Asta sunt inca de la varsta de 18 luni. Multe dintre lucrurile bune din viata mea au fost posibile datorita deschiderii din Europa", afirma acesta.

Daniel Tenner s-a nascut in 1980 in Romania, ambii parinti fiind angajati ai Televiziunii Romane. Parintii acestuia au reusit in perioada respectiva sa ajunga si sa obtina azil politic in Elvetia. Dupa o disputa de aproximativ un an cu autoritatile comuniste si-au putut lua in Elvetia si copilul, insa doar dupa ce au renuntat la cetatenia romana.

"Am crescut fara tara in Geneva. <<Apatrid>> este termenul tehnic in franceza, limba mea materna. Dupa un deceniu, guvernul elvetian ne-a acordat cu marinimie, mie si parintilor mei, cetatenia elvetiana", scrie Daniel Tenner in The Telegraph.

Ulterior, Tenner a ajuns cu familia la Londra, a studiat in Marea Britanie si a fost acceptat la Universitatea Oxford.

Citeste si:

Elvetianul de origine romana a inceput prima afacere la patru ani dupa terminarea studiilor. Dupa doua esecuri in afaceri, a lansat o noua companie, GrantTree. Partenera de afaceri, venita in Marea Britanie din Polonia, i-a devenit cativa ani mai tarziu sotie.

"Azi, dupa cinci ani si jumatate, GrantTree are 27 de angajati si a ajutat aproape 600 de companii sa obtina finantare totalizand peste 35 milioane de lire sterline, din partea statului britanic si a Uniunii Europene. In acest proces a creat sute de alte locuri de munca si oportunitati in sectorul IT din Marea Britanie", scrie Tenner in The Telegraph.

Refugiat politic de la 18 luni, Tenner a ajuns in Marea Britanie in cautarea unui loc de munca, dar si-a dezvoltat o afacere proprie, care acum ajuta alte companii britanice sa creasca.

"Ceea ce vreau sa evidentiez este ca tot ceea ce am descris a fost posibil doar din cauza deschiderii din Europa. (…) Uitati de argumentele pe care le-ati auzit in cursul acestei campanii, in schimb, intrebati-va in ce directie se indreapta istoria: catre unitate mai mare si cooperare sau izolare si mentalitatea de natiune mica", ii indeamna Tenner pe britanici.

Sursa foto: Lucian Milasan / Shutterstock