Campania pentru referendumul din Marea Britanie a fost suspendata, dupa ce o parlamentara laburista, Jo Cox, a fost atacata in timpul ce facea campanie pro-UE, in apropiere de Leeds, si se afla in stare critica, relateaza Daily Express, citat de agentia News.ro.

„O colega a noastra, Jo Cox, a fost atacata si ranita foarte grav astazi (joi – n.r.). Am decis ca, in urma acestui lucru, sa suspend toate evenimentele de campania (...). Gandurile noastre sunt alaturi de Jo Cox si de familia sa”, a declarat Boris Johnson, care face campanie pentru iesirea Marii Britanii din UE.

El si-a exprimat speranta ca vinovatul „va fi adus in fata justitiei cat mai repede posibil”.

„Foarte ingrijorat in legatura cu informatiile ca Jo Cox a fost ranita. Gandurile si rugaciunile noastre sunt alaturi de Jo si familia sa”, a scris premierul David Cameron pe Twitter.

Primarul Londrei, laburistul Sadiq Khan, a scris, la randul sau, pe Twitter: “Socat sa aud vestea ingrozitoare despre excelenta parlamentara si prietena Jo Cox. Ma gandesc la ea si ma rog pentru ea si familia sa”.

“Suntem la curent cu incidentul care a avut loc in aceasta dupa-amiaza (joi - n.r.). Toate gandurile noastre sunt cu Jo Cox si familia sa. Nu putem oferi alte detalii deocamdata”, a declarat un purtator de cuvant al Partidului Laburist.

Intre timp, pe internet au aparut imagini cu un barbat arestat dupa ce politiciana a fost impuscata si injunghiata.

Potrivit primelor informatii, ea a fost ranita cand a intervenit pentru a desparti doi barbati care se luasera la bataie pe strada, in timp ce ea discuta cu alegatorii pentru a-i convinge sa voteze pentru ramanerea Marii Britanii ii UE. Atacul a avut loc in localitatea Birstall, din apropiere de Leeds.

Femeia de 41 de ani, mama a doi copii, se afla in spital, in stare critica. Spitalul este pazit de politisti inarmati.

„Era un tip foarte curajos si un alt tip, cu o sapca alba de baseball, pe care incerca sa il imobilizeze, iar tipul cu sapca a scos deodata o arma din geanta sa”, a povestit Hithem Ben Abdallah, care se afla intr-o cafenea din apropiere in momentul producerii atacului, in jurul orei locale 13 (17 ora Romaniei).

Potrivit martorului, barbatul care se lupta cu agresorul s-a retras la vederea armei, iar parlamentara a intervenit. Dupa aceea, atacatorul a tras doua focuri de arma.

Martori oculari sustin ca cel care a ranit-o a strigat „Marea Britanie pe primul plan”, unul dintre sloganurile campaniei pentru iesirea Regatului Unit din UE.

“La ora locala 12.53 (14.53 ora Romaniei), astazi (joi – n.r.), politia a fost chemata la un incident pe strada Market, Birstall, unde o femeie in jur de 40 de ani a fost ranita grava si este in stare critica. Un barbat in jur de 50 de ani, aflat in apropiere, a suferit de asemenea rani usoare (....). Ofiteri inarmati au ajuns la fata locului, iar un barbat de 52 de ani a fost arestat in zona”, a declarat un purtator de cuvant al fortelor de ordine.

Cox, absolventa a Universitatii Cambridge, a fost aleasa parlamentara de Batley and Spen in 2015. Ea este presedinta Grupului Femeilor Laburiste si a lucrat anterior pentru Salvati Copiii. Are doi copii si ii place sa urce pe munte, sa navigheze si sa alerge.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri