Klaus Iohannis a declarat ca iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana este un proces de durata, iar in acest timp vor avea loc negocieri din care Romania va face parte si va negocia astfel incat interesul Romaniei sa fie protejat si sa aiba grija de romanii care traiesc si lucreaza in Marea Britanie, conform News.ro

"Regretam acest vot, dar in acelasi timp respectam acest vot", a spus presedintele Klaus Iohannis, la finalul consultarilor de la Palatul Cotroceni, care au durat aproximativ o ora si jumatate.

Seful statului a spus ca Uniunea Europeana este un proiect foarte valoros, de care Romania ramane in continuare atasata.

"Uniunea Europeana este un proiect foarte valoros. Romania a fost de la bun inceput o tara care a dorit sa fie membra in Uniunea Europeana, o tara care a sustinut puternic ideea europeana si in acest context spun foarte clar: Romania ramane atasata proiectului eruopean. Romania este convinsa ca Uniunea Europeana trebuie sa continue, ca este un proiect bun si dorim sa fim parte din el", a afirmat Iohannis.

El a spus ca la acest moment este nevoie de solidaritate intre cele 27 de state care raman in Uniunea Europeana, precizand ca trebuie "sa ne pastram calmul si sa nu ne ingrijoram peste masura".

"Iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana nu se va produce de azi pe maine. Este un proces care va dura destul de mult, specialistii estimeaza doi ani, timp in care se va negocia. Romania este parte din aceste negocieri si va negocia astfel incat interesul Roimaniei sa fie protejat si sa avem grija de romanii nostri care traiesc si lucreaa in Marea Britanie", a adaugat Iohannis.

Britanicii au votat pentru iesirea din Uniunea Europeana in referendumul istoric de joi, a anuntat oficial, la Manchester, presedinta Comisiei Electorale, Jenny Watson. 51,9% dintre britanici au votat pentru iesirea din UE, iar 48,1% au votat pentru ramanerea in blocul comunitar, arata rezultatele finale anuntate dupa incheierea numaratorii sufragiilor.

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri